RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Maibritt Christensen, Grethe Knive og Anne Haakonsrud i våre tre lokale husflidslag inviterer nå medlemmer og alle andre til Strandstrikk lørdag fra 11 til 16. Foto: Øystein Dahl Johansen
Maibritt Christensen, Grethe Knive og Anne Haakonsrud i våre tre lokale husflidslag inviterer nå medlemmer og alle andre til Strandstrikk lørdag fra 11 til 16. Foto: Øystein Dahl Johansen

Ta med badetøy og strikketøy!

Lørdag fra 11–16 er det bare å ta med seg strikkepinner og garn til Hvervenbukta. Da er det nemlig Strandstrikk 2010!

HVERVENBUKTA: Det er tre lokale Husflidslag, Bekkelaget og Nordstrand, Søndre Nordstrand og Østensjø, som står bak ideen om å bringe strikking og husflid ut til folket.

– Vi inviterer medlemmer og alle andre til å komme hit og strikke sammen, sier Maibritt Christensen, Anne Haakonsrud og Grethe Knive som representerer hvert av de tre husflidslagene som nå inviterer til strikking på stranda i Hvervenbukta.

Teknikkdemonstrasjon

Husflidslagene vil vise at husflid ikke bare er noe som foregår i bygdene, men at det drives husflidsaktiviteter i byen også.

På strands vil husflidslagene ha fem stands hvor de vil demonstrere og hjelpe til med ulike strikketeknikker.

– Ta med piknikkurv og strikketøy, så får du se hvor morsomt vi har det, oppfordrer de tre damene.

– Strikking er håndbåren kunnskap, det er ikke noe du kan lese deg til, men noe man må gjøre sammen med andre, sier Maibritt Christensen som er leder i Østensjø Husflidslag.

Mentalhygiene

De tre lokale husflidslagene ønsker å markere Norges Husflidslags 100-års jubileum i år. Derfor strikkes det nå på en rekke forskjellige steder. Blant annet på biblioteket, såkalt bokstrikk, og i forbindelse med jubileumsfeiringen 12. juni blir det også Strikk på trikk i sentrum.

– Det er innmari morsomt å strikke, det er enkelt, og så er det god mentalhygiene, forteller damene.

Strikkeglede

De tre husflidslagene har nærmere fire hundre medlemmer til sammen og ønsker nå å nå ut til folk som aldri har strikket før, eller som har glemt hvordan man gjør det.

– Med denne dagen ønsker vi å dele vår strikkeglede og gi mange en mulighet til å strikke for første gang, sier Maibritt Christensen som ønsker alle hjertelig velkommen til

Strandstrikk 2010 i Hvervenbukta lørdag 29. mai klokken 11.00 – 16.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere