RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta med kjerring og unger!


Gleder seg: Grethe Venner (t.v.) og Rita Finnerud Larsen gleder seg til å fylle Sørkedalen med liv og røre.
Gleder seg: Grethe Venner (t.v.) og Rita Finnerud Larsen gleder seg til å fylle Sørkedalen med liv og røre. Foto: FOTO: ELISABETH WANG
I morgen fylles Sørkedalen med kultur og friluftsaktiviteter. Her skal alle få behovene sine tilfredsstilt; Store som små.

SØRKEDALEN: – Det er fjerde året vi arrangerer «Sus i Sørken», og nå føler vi virkelig at vi har etablert oss som et navn i nærmiljøet, sier primus motor Rita Finnerud Larsen.

– Lokale bidragsytere

Sammen med primus motor Grethe Venner er hun svært fornøyd med årets spenn i aktiviteter og gleder seg til å ta fatt på årets kulturdager.

Det begge setter fokus på, så langt det er mulig, er at bidragsyterne er fra området. De ønsker å utnytte ressursene i dalen og samtidig tilby noe for alle aldersgrupper.

– Vi vil vise frem det flotte mangfoldet vi har her inne. Lage et treffpunkt utenbys hvor alle er hjertelig velkomne, smiler Venner.

Lyrikk og teater på gården

Hun bidrar selv med arrangementene «Mannen som så trollet», markering av Asbjørnsenåret og familieteaterdag - alt på hennes og mannen Bjørn Helge dWaruds hjemsted, Søndre Venner.

– «Mannen som så trollet» er et program for et voksent publikum med bilder, lyrikk og musikk om den folkekjære kunstneren Th. Kittelsen.

Dette er et arrangement som er tilrettelagt for dem som har levd en stund og vil nok vekke gode minner, sier Venner og fortsetter;

– Onsdag blir det markering av Peter Christen Asbjørnsen 200 års jubileum med foredragsholderne Bjørn Ringstrøm og Trygve Christensen.

Og lørdag blir det familieteater ganger to med forviklingskomedier. Dette er morsomt for barnefamiliene.

Markavitt, sykkel og dansefot

Både Rita og Grethe trekker frem «Åpen dag på Markaskolen» onsdag. Her kan man bli elev for en dag og være med en klasse fra Markaskolen ut på tur.

– Det blir selvsagt mange friluftsaktiviteter; Både kanotur fra Bogstad Gård, grilling, powerbrass og dansefot ved Sørkedalen Landhandel og Markavitt-turen fra Stryken til Skansebakken på sykkel, sier Larsen og legger til;

– Dette er en morsom og spesiell tur i Nordmarksproduktenes ånd. Vi er tre jenter som sammen har drevet Nordmarksprodukter siden 2007.

På Markavitt-turen handler det om vår helt egne Markavitt - en akevitt hvor destillatet er av granskuddekstrakt plukket i Nordmarka.

For å oppnå best mulig aroma og smak blir en tønne med akevittekstrakten trukket fra Styrken og ned til Skansebakken. Derav navnet Markavitt-turen, smiler Larsen.

Se fullstendig oversikt over årets program på: www.sorkedalen.orgMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere