*Nettavisen* Nyheter.

Ta medaljene fra Gjems-Onstad!

SOS Rasisme krever handling fra myndighetene.

SOS Rasisme krever at norske myndigheter setter ned foten og tar fra ham disse medaljene i full offentlighet.

TV2 har avslørt at avdøde Clara Weltzin i sitt testamente donerer sine penger til grupper som kjemper mot innvandring, og gir en komite bestående av Egil Karlsen, Bjarne Pettersen og de kjente aktive rasistene Erik Gjems-Onstad og Norvald Aasen.

De som får penger er nazi-gruppene NorgesPatriotene og Vigrid, samt Ole Nikolai Kvisler. Kvisler, som stod bak drapet på Benjamin Hermansen, får kr. 250 000.

- Kvalmt, sier 1.nestleder i SOS Rasisme, Ola Melbye Pettersen i en pressemelding.

Erik Gjems Onstad fikk under og etter 2. verdenskrig flere medaljer som motstandsmann mot det nazistiske regimet. Men etter dette mener Melbye Pettersen at det er på høy tid at disse blir trukket tilbake.

- Når man er med på å gi penger til nazistiske organisasjoner og personer som har begått nazistiske mord skal ikke Norge la disse få smykke seg med medaljer for å ha kjempet mot nazistene under krigen. Personer som er dekorerte er folk vi skal kunne være stolte av, og det er umulig å være stolt av en person som aktivt «belønner» nazistiske drap, sier han.

SOS Rasisme krever at norske myndigheter setter ned foten og tar fra ham disse medaljene i full offentlighet. Å aktivt støtte nazister er fortsatt landssvik, skriver de i en pressemelding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.