RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ta trikken tilbake

Ekebergbanen har den siste tiden vært sterkt plaget av bråk og hærverk. Dette har naturligvis vært til stor sjenanse for både passasjerer og førere.

Bråk på trikk, buss og bane på kvelds- og nattesttid, særlig i helgene, er ikke et helt ukjent fenomen. Det har også t-bane-reisende i våre bydeler erfart. Men nå i det siste har Ekebergbanen av en eller annen grunn vært spesielt utsatt.

Oslo Sporveier har fulgt opp med ekstra kontroller på strekningen, men likevel har bråket fortsatt. For snart to uker siden var bråket så ille at kontrollørene måtte tilkalle politiet. Det resulterte i at gjengen som lagde bråk stakk av da trikken stoppet på Sportsplassen og politiet forsøkte å roe gemyttene. Ungdommene ble senere pågrepet i et hus like i nærheten.

Det har dessverre også vært spesielt farlig hærverk mot Ekebergbanen. Gjenstander har vært lagt på skinnegangen, og trikker har sporet av. Og det er heller ikke spesielt hyggelig å reise med Ekebergbanen når bråket noen ganger starter allerede i 19-tiden, for å fortsette med fyll og utrivelige episoder utover kvelden og natten. For ikke å nevne at dette også er arbeidsplassen til de ansatte i sporveien.

Derfor var det prisverdig når politiet bestemte seg for å sette inn større styrker på Ekebergbanen sist helg. Manglerud politistasjon har tidligere med hell satt inn målrettede ressurser mot helt bestemte problemer. Denne type aksjoner, der politiet tar en grundig opprydding, pleier å virke. I dette tilfellet har aksjonen også virket preventivt, ettersom den er varslet på forhånd. Men til tross for behørig forhåndsomtale i Nordstrands Blad var det noen få som lagde kvalm denne helgen også.

Likevel var det betraktelig bedre forhold denne helgen, og flere som sa at de hadde merket seg at det skulle være en opprydding i forholdene. Det setter de fleste pris på. Samtidig varsler politiet at de vil føllge opp situasjonen for de reisende ved Ekebergbanen videre. Det er godt å vite. For de av oss som ser på trikken som et transportmiddel, og ikke en festplass, er det gledelig at det blir tatt tak i situasjonen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere