*Nettavisen* Nyheter.

Ta vinter'n inn i stua

Denne isbaren auksjoneres bort. Foto: FOTO: ICEBAR

Kunne du tenke deg din egen bardisk av is, samtidig som du kan feste med god samvittighet?

OSLO: Kan man egentlig feste med god samvittighet? Svaret er i følge Icebar et ubetinget ja. Om du vet at pengene du betalte for baren går uavkortet til WWF smaker nok drinkene hakket bedre, eller hva?

Auksjon

En sentral del av Icebar-konseptet er at temaet endres én gang i året og ledende designere inviteres til å skape et helt nytt interiør og skulpturer.

Hamskifte

I Oslo skjer det første hamskiftet nå i høst med nyåpning 28. Oktober, og ditt hjem kan altså bli neste stoppested for baren som skal skiftes ut.

Utropspris på 200 kroner

– Å besøke ICEBAR er en opplevelse som skiller seg fra alle andre bar- og restaurantbesøk i Norge. Nå kan privatpersoner eller bedrifter få denne opplevelsen hjem eller på arbeidsplassen. Vi legger ut hele baren på QXL, og utropsprisen på auksjonen er 200 kroner, sier daglig leder Joachim Langebrekke Larsen ved Icebar i en pressemelding.

Baren bygges opp fra grunn av med is fra Torneelven i Lappland i Sverige.

God sak

Pengene som kommer inn fra auksjonen, går uavkortet til WWFs isbjørnprosjekt i Arktis. WWF jobber både overfor myndigheter og bedrifter for å redusere utslipp av klimagasser, og finansierer forskning på konsekvensene av global oppvarming for isbjørner.

– Icebar bruker helt naturlig og helt ren is fra Torneelven i Lappland, og er opptatt av å behandle miljøet på mest mulig måte. Vi ønsker derfor med denne auksjonen å rette oppmerksomheten mot issmelting i Arktis. Isbjørnen er på toppen av næringskjeden i Arktis og derfor svært sårbar for issmelting og endring i økosystemet, sier daglig leder Joachim Langebrekke Larsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.