Tabu-debuterer

Disen-gutten Thomas Bremnes Ottersen spiller Ernst i Spring Awakening på Oslo Nye. Foto: Ingvild Liadal

Disen-gutten Thomas Bremnes Ottersen spiller Ernst i Spring Awakening på Oslo Nye. Foto: Ingvild Liadal

Karakteren til Thomas Bremnes Ottersen er sjenert, klein og usikker. Seksualitet er tabu, men Ottersen har allerede hatt praten om "blomsten og bien". I morgen står han på scenen.

DISEN: – Jeg kan ikke gi vekk for mye av min egen karakter nå, men jeg spiller Ernst, en gutt som vil finne sin plass i livet. Agendaen er problematisk, men man må se musikalen før man forstår, smiler Bremnes Ottersen lurt.

Vi møter Thomas Bremnes Ottersen (19) i hovedinngangen på Oslo Nye. Han er allerede kledd i kostymet for musikaloppsetningen: En lyserød cardigan og grå cordfløyelbukser, og ikke minst med en fantastisk side-sleik.

Forelsket seg

Bremnes Ottersen går egentlig vokallinjen på Rønningen Folkehøgskole på Grefsen. Gjennom en venninne fikk han nyss om at "Spring Awakening" skulle settes opp på Oslo Nye. Han dro på audition og fikk rollen som Ernst.

– Jeg så musikalen i London i fjor og forelsket meg i den. Den er så rå og unik at jeg visste at jeg en dag ville spille i den. Musikken er fantastisk. Til og med en kompis av meg som ikke er noe "musikals"-interessert likte musikken. Og det sier sitt, sier Bremnes Ottersen.

Tabu

Rockemusikalen "Spring Awakening" er en litt klein, intim og engasjerende historie om unge mennesker på vei mot voksenlivet. Kort og godt finner man alle tabuene i denne musikalen. Sex, overgrep, homofili og incest er bare noe av det man blir servert, noe en rekke medier allerede har laget et poeng av.

– Musikalen ble skrevet i det kontroversielle Tyskland for 100 år siden. Det er om to skoleklasser, delt i kjønn, og musikalen utspilles på en stor trapp på scenen på Oslo Nye, sier Bremnes Ottersen.

Med indirock-musikk og kjente unge stortalenter som Adil fra "Dansefeber", Lena-Kristin Ellingsen fra "Himmelblå" og Heidi Ruud fra "Singin in the rain" blant flere, skal "Spring Awakening" få publikum til å våkne opp fra den tabulagte dvalen.

– Man får ærlighet. Tabuer kommer frem gjennom alle de forskjellige og fantastiske karakterene i musikalen. Alle mennesker er sårbare, men spesielt i tenårene, det er da man er usikker på hvem man er og hvor "min" plass her i verden og livet er, sier Bremnes Ottersen.

Tøff og innbydende

Vi er i øvingslokalene og sitter i en diger hjørnesofa, dørene er lukket og vi er skjermet for resten av oppsetningen. I gangene og høyttalerne kan man høre en jente synge. Bremnes Ottersen lukker øynene for å ta til seg den fantastiske musikken og likeså, vokalen. Han åpner et øye og sier.

– Nå når jentene synger, lukker jeg alltid øynene. De er helt eksepsjonelle og talentfulle på det de gjør, nå sier jeg ikke at guttene ikke er bra, men jenter, når de synger.

– Men hvem mener du kan gå og se denne musikalen?

– Jeg vil nok si at om du tar med ungene dine på 13 på denne musikalen vil det bli kleint, mange spørsmål vil også dukke opp. Men den passer egentlig for alle, for de fra 13 og oppover. Det er fantastisk musikal hvor man kan se sine egne erfaringer stå på en scene, avslutter Thomas Bremnes Ottersen.

Spring Awakening har premiere 29. januar 2010 på Oslo Nye Teater.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.