*Nettavisen* Nyheter.

Tagging topper statistikken

Fungerende stasjonssjef Trond Vennatrø forteller at all tagging på T-banevogner anmeldes på Manglerud politistasjon. I bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand er det derimot en nedgang i taggingen, noe han synes er gledelig.

Manglerud politikrets har hatt nedgang på flere ulike kriminalitetsområder siste halvår. Antall tagginger har imidlertid økt markant, fordi alle T-banevogner med tagger blir registrert på Ryen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Manglerud politikrets er avhengige av hjelp fra publikum for å få gjort en god jobb.

VÅRT DISTRIKT: - På Manglerud har vi hatt nedgang på flere ulike områder. Størst økning har vi registrert på skadeverk og vinningskriminalitet, forteller fungerende stasjonssjef Trond Vennatrø til Nordstrands Blad.

Halvårsrapport

Tallene er en del av datamaterialet, som oslopolitiet har brukt til å lage en rapport om kriminaliteten i Oslo første halvår 2009. I denne perioden ble det registrert 42 486 anmeldelser i Oslo politidistrikt. Dette er en økning på nesten fire prosent fra samme tid i fjor. Vinningskriminaliteten utgjorde nesten 60 prosent av anmeldelsene, noe som er en økning på ni prosent.

Antall skadeverk økte med 22 prosent totalt for hele byen, men det ble registrert færre anmeldelser for vold og seksuallovbrudd.

Tagging

Vennatrø forteller at økningen i skadeverk i Manglerud krets er knyttet opp mot T-banevognene og T-banestasjonene. Manglerud har ansvaret for området hvor T-banevognene kommer til reparasjon, og der blir tagger registrert, anmeldt og fjernet.

- Vi samler opp all tagging som skjer på T-banevogner i Oslo politidistrikt. Derfor har dette området økt siste halvåret. Men når man ser på bydelene Østensjø, Nordstrand og Søndre Nordstrand har det generelt vært en nedgang når det gjelder tagging. Vi har pågrepet personer, som er tatt på fersk gjerning mens de tagget i bydelene også, men det er gledelig å se nedgangen i skadeverkstatistikken, sier han.

Oslopolitiet har nå satt i gang et arbeid for å bekjempe taggingen. Sentrum politistasjon har fått det koordineringsansvaret.

Villainnbrudd øker

Når det gjelder anmeldelser av vinningskriminalitet, som grove tyverier fra villa og leilighet, har det vært en økning i Manglerud politikrets. Den samme trenden ser man over hele Oslo.

- Den siste tiden har vi pågrepet flere personer av utenlandsk opprinnelse, som vi kan knytte til slike forhold, sier Vennatrø.

Færre narkotikalovbrudd

Når det gjelder narkotikaforbrytelser har Manglerud også fulgt den samme trenden som i Oslo, hvor det er en nedgang i slike overtredelser. Også voldsepisoder viser en nedgang på statistikken i forhold til i fjor.

Flere ran

I Oslo har antall ran og utpressing økt med over 30 prosent. Også i Manglerud krets ser man økningen, men generelt er det mye færre ran i dette politidistriktet enn i de sentrumsnære bydelene.

Grovt tyveri fra person på offentlig sted (lommetyverier) er det vanligst enkeltstående lovbruddet i Oslo.

Jobber med publikum

- Oppklaringsprosent og saksbehandlingstid er noe vi jobber med hele tiden. Vi prøver stadig for å forbedre oss. Vi er opptatt av at vi i politiet skal være helhetlige for publikum. Vi jobber tett og godt sammen i avdelingene på Manglerud, men jobber også godt sammen med publikum. Folk er flinke til å ta kontakt med oss og det må de fortsette med i framtida. Vi er avhengige av dem for å få gjort en god jobb for Manglerud krets.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag