RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tahir er "Årets norsk-pakistaner 2009"


Tahir Hussein ble nylig tildelt prisen "Årets norsk-pakistaner 2009". FOTO: X-PLOSIV
Tahir Hussein ble nylig tildelt prisen "Årets norsk-pakistaner 2009". FOTO: X-PLOSIV
Nettmagasinet X-plosiv har kåret Tahir Hussein til Årets norsk-pakistaner 2009.

STOVNER: I følge sjefredaktør Mahmona Khan er X-plosiv Norges største flerkulturelle nettmagasin. X-plosiv er en frivillig organisasjon, som er partipolitisk og religiøst uavhengig.

– Magasinet har til hensikt å være en formidlingsarena for nyheter, kultur, sport og andre samfunnsaktuelle saker, forteller hun.

De jobber aktivt for å gi flerkulturelle og minoritetsungdommer gode rollemodeller.

– X-plosivs prisutdeling er et ledd i vårt arbeid for å finne gode insprasjonskilder.

"Årets norsk-pakistaner" ble første gang arrangert i 2007, og i år falt valget på Tahir Hussein som bor i Stovner bydel.

Verdig vinner

Juryens begrunnelse for å kåre Hussein, var som følger:

"Tahir begynte å miste synet sitt i 12-årsalderen og ble blind etter noen få år. Han har sykdommen Laurence-Moon-Bardet-Biedl (LMBB) syndrom, en sykdom som gjør at man blir avhengig av hjelp til stort sett alt. Tross denne sterke funksjonshemningen har Tahir utrettet ting vi andre bare kan drømme om.

Han har bevist at selv ikke funksjonshemming kan stå i veien, hvis man bare har styrke og vilje til å realisere sine drømmer. Tahir har lykkes med å bli en idrettsutøver på toppnivå. Han har klart den styrkeprøven det er å sykle fra Trondheim til Oslo på 22 timer og 30 minutter. Han har deltatt i NM og fullført Nordeuropas tøffeste motbakkeløp.

Tahir har blitt norgesmester på tandem for handikappede to ganger. Han har deltatt i et seksdagers ritt i Belgia for blinde og synshemmede. Han har syklet flere ritt ellers her i regionen. Han har gått opp til Skåla, som er en utrolig prestasjon.

Han har raftet i Sjoaelva på lik linje med vanlig friske mennesker. Han har deltatt i klatre- og rapelleringsprosjekter, samt tatt dykkerkurs. Han trener nå for blant annet Vasaloppet, et ni mil langt skiløp i Sverige. Han trener også mot triatlon neste år hvor svømming, sykling og løping er med som øvelser.

Årets vinner er ikke bare en rollemodell for norsk-pakistanere, men også et sterkt forbilde for alle uansett etnisitet og bakgrunn. Det han har prestert krysser alle tenkelige grenser."

Stolt individ

Kriteriene for hovedprisen er at prisvinneren skal ha markert sin innsats. Arbeidet skal være brobyggende og dialogskapende. Videre skal vinneren ha en fordomsfri og inkluderende holdning og være stolt av sin identitet. Vinneren kan ha bidratt med et prosjekt eller på annen måte skapt noe som norskpakistanere kan være stolt av.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere