*Nettavisen* Nyheter.

Tai Chi på Myreløkka

 

Lørdag 13.september er det klart for Tai Chi-oppvisning på Myreløkka fra klokken 14.00 til 15.30. Denne kunstarten gir en følelse av velvære og ro, sier arrangørene.

Det er i forbindelse med Awarness Day at foreningen Taoistisk Tai Chi opptrer på Myreløkka.

- Vi er en nokså nystartet forening og har en ikke-profitterende profil og har som mål at alle skal få mulighet til å ta del i de helsebringende kvaliteter man oppnår gjennom Tai Chis indre kunstart taijiquan, sier Åse Stamnes i Tai Chi forening Norge.

Gir velvære og ro

Tai Chi indre kunstart taijiquan et gammelt treningssystem som har vært brukt i Kina gjennom flere århundre, og som passer for alle aldersgrupper og helsetilstander.

- Utøvelsen av Tai Chi indre kunstart taijiquan gir en følelse av velvære og ro. Bevegelsene gir økt fleksibilitet og styrke, bedret holdning og koordinasjon, forbedrer blodsirkulasjon og pust. De langsomme og kontrollerte bevegelsene blir ofte kalt bevegelsesmeditasjon, som hjelper mot indre spenninger og åpner for den naturlige energistrømmen i kroppen og beroliger sinnet, opplyser Åse.

Egen dag

På verdensbasis er det omtrent 40 000 medlemmer og hovedsetet ligger i Toronto, Canada. Foreningen ble grunnlagt i 1970 av Master Moy Lin-shin, en taoistisk munk, som emigrerte dit fra Hong Kong.

The International Taoist Tai Chi Awareness Day er en årlig internasjonal markering av foreningen (andre lørdag i september) og markeres av foreninger i alle land.

Trener torsdager

Foruten markeringen på lørdag, trener de en dag i uka.

- Vi trener på Sagene Samfunnshus hver torsdag kl 19.30, og starter i disse dager opp med nybegynnerkurs, avslutter Åse Stamnes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag