RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tajik besøkte GGK

Kulturminister Hadia Tajik besøkte onsdag Groruddalen Golfklubb.

GRORUDDALEN: Og det var en strålende fornøyd kulturminister vi snakket med etter besøket, som var satt i stand på oppfordring fra NGF og Groruddalen GK.

- Jeg synes det er helt nydelig. Det er kjempefint her. Og så er de heldig som har en kro her, sånn golfkro. Det gjør at det blir et sosialt samlingspunkt. Både for de som kommer hit for å spille, men også for de som går en tur og setter seg ned her. På en måte blir det en del av det sosiale rundt golfklubben, sier hun.

- Hva synes du om det du har sett og hørt her?

- Jeg er veldig imponert. Og jeg er imponert over de som spiller her. De er åpenbart veldig dedikerte, mange av dem. Fra de aller yngste som bare har vært her noen få ganger og dytter litt på en liten ball, og finner mye glede i det til de som har vært her i 20 år. Og som har blitt så glad i både stedet, og sporten at de ikke klarer å la være å være her.

LES OGSÅ: Invterte til golfens dag på Grønmo.

Bra for folkehelsen

Kulturministeren tror også at golf kan være bra for folkehelsen.

- For det første er man i mye bevegelse. Man bruker hele kroppen når man spiller golf og man er her i lag med andre mennesker. Det betyr at det har betydning for den fysiske helsen ved at man er i bevegelse, og det andre er at det har betydning å gjøre noe i lag med andre. Det har betydning for livskvalitet, det har betydning for psykisk helse, det har betydning for glede og mestring, sier Tajik.

- Spiller du golf selv?

- Jeg har prøvd golf noen ganger, men jeg skal ikke påstå at jeg har noe talent for det, smiler hun

LES OGSÅ: Groruddalens Golfklubb.

Golfpresident Finn H. Andreassen var fornøyd med at kulturministeren tok seg tid til å besøke golfklubben.

- Vi setter veldig pris på at hun gjorde det i en hektisk tid. Og hun er ute på veldig mange ting i forbindelse med valgarrangementer, sier han til Lokalavisen Groruddalen.

- Hvorfor inviterte dere henne hit i dag?

Golf er en folkeidrett

- Det var fordi at vi ønsket å vise kulturministeren, som også er sportsminister at golf er en folkeidrett. Fra gammelt av så har golfen hatt et litt sånn snobbete preg, men vi ønsket å vise hva golf virkelig er. Og anlegget i Groruddalen har en fantastisk fin sammensetning av folk fra alle lag, som spiller her. Og det har vi lyst å vise, sier golfpresidenten.

LES OGSÅ: Golfbrann på Rommen.

Han er imponert over golfbanen i Groruddalen.

Banen er veldig bra. Den er det vi kaller for par tre-hullsbaner. Denne er kun ni hull, vanligvis er det jo 18 hull. Men dette er en veldig utfordring. Selv om det er en ni-hullsbane så er den faktisk ganske vanskelig å spille på. Den er en utfordring for alle golfere. Selv for gode golfere så er den vanskelig å spille på, sier Andreassen

- Har du spilt her selv?

- Ja, det har jeg gjort mange ganger faktisk.

- Hvordan var det?

- Jeg synes det var vanskelig, ler han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere