RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Take away-sted ble stengt - holder åpent likevel


SLUTT: Brå slutt etter kort drift - take away-utsalget i Shells tidligere bensinstasjonslokaler. Men nå har det åpnet igjen. Foto: Kristin Tufte Haga
SLUTT: Brå slutt etter kort drift - take away-utsalget i Shells tidligere bensinstasjonslokaler. Men nå har det åpnet igjen. Foto: Kristin Tufte Haga
Stengt, skrev Dagens Næringsliv tirsdag. Samme dag var take away-stedet åpnet igjen. Kontrollørene fra Mattilsynet skal ha fått «grove trusler».

KJELSÅS: Ifølge Dagens Næringslivs papiravis i dag, så ble det en brå slutt på take away-butikken i tidligere Shell Bensinstasjons butikklokaler. Åpning var tidligere i vinter.

Grove trusler

Ifølge papiravisen går det frem at stedet ble stengt på grunn av helserisiko, men også at kontrollørene fra Mattilsynet fikk "grove trusler".

Uten lovlig opphold

Da flere offentlige etater gikk til en ny kontroll sist torsdag, ble det pågrepet en person uten lovlig opphold på gatekjøkkenet, går det videre frem av Dagens Næringsliv.

Åpnet samme dag

Men, samme dag som Dagens Næringsliv omtalte stengingen, så fikk Nordre Aker Budstikke flere tips om at stedet likevel var åpnet. Mattilsynet bekrefter tirsdag kveld overfor Nordre Aker Budstikke at de har gitt tillatelse til å åpne stedet igjen. Men Næringsetaten mente ifølge Dagens Næringsliv at stedet trenger serveringsbevilling for å holde åpent.

Noe forøvrig advokaten til take away-stedet, ikke mener er nødvendig for denne type drift.

– Trenger ikke bevilling

– Take away og cateringsteder som dette  trenger ikke serveringsbevilling, og driver det som heter bevillingsfri virksomhet. Det fortæres ikke mat og drikke på stedet. Det er vel av den grunn at stedet nå har åpnet igjen, sier advokaten som representerer utsalget, Per-Anders Rørvik.

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med Næringsetaten.

– Trenger bevilling

– Når det gjelder dette stedet på Kjelsås, så er stedet bevillingspliktig i følge serveringsloven. De har ikke søkt om bevilling ennå. Næringsetaten har vært på stedet sammen med politiet og informert om dette, sier direktør Gunnhild Haugen i etaten.

På spørsmål om hvordan Næringsetaten nå vil forholde seg til at stedet fortsatt er åpent, ønsker ikke direktøren å svare konkret på.

– Politiet er nok klar over situasjonen, er det Haugen svarer.

Avisen følger saken.

Les også andre saker fra Nordre Aker Budstikke her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere