RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Take Five og mer til


Stig Hvalryg, Michael Bloch, Erling Wicklund, Espen Ellefsen og Håvard Fossum
Stig Hvalryg, Michael Bloch, Erling Wicklund, Espen Ellefsen og Håvard Fossum
Jazz på Vardeheim dro i gang årets sesong med peiskos og musikk som varmet.

HØYBRÅTEN Stemningen på Vardeheim er alltid god, og den blir heller ikke mindre god med litt bållukt og freske rytmer til.

Topp musikere

Årets sesong ble dratt i gang av et ensemble som har gjestet tidligere, eller som klubbleder Jan G. Haanæs sa på forhånd:

– Da Take Five spilte hos oss i januar 2008, var det "stinn brakke" og meget god stemning. Bandets leder Erling Wicklund, er en av de faste musikalske bidragsytere hos oss i Jazz på Vardeheim.

Han mener også at Wicklunds høye krav til kvalitet og musikalitet garanterer vi en rekke jazzmessige høydepunkt i løpet av kvelden.

Og visst ble det mye vellyd for vellyttende ører. Både kjente låter fra andre legender og låter skrevet av de herværende musikerne. Blant annet "Lostus flower" av pianisten Michael Bloch.

– Sånn ser det ut i hans hode, kommer det lakonisk fra bandlederen.

Lang fartstid

Kvintetten Take Five fører oss direkte tilbake til Davie Brubeck Quartet og Paul Desmonds udødelige komposisjon Take Five, innspilt første gang i 1959.

Erling Wicklund har lang fartstid som musiker, og har spilt med det mest av norske musikere.

Han har også vært knyttet til NRK i en årerekke, og mange av hans produksjoner er gitt ut på CD. Navn som Radka Toneff (Fairytales fra 1982) og Jens Wendelboe's Crazy Energy Jazz Quartet (Get crazy fra 1998).

Han har også vært med i utallige hørespill og hadde også en rolle i filmen "Ni liv".

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere