Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk, Egil!

 
 
4. februar takker bydelsutvalgslederen for seg.

LEDER: En lokalpolitisk bauta takker i disse dager av. BU-leder Egil Ihlen fra Høyre var den aller første lederen av bydelsutvalget i Nordre Aker etter bydelsreformen i 2003/04, der 25 bydeler ble til 15. Ihlen kom fra vervet som leder av bydelsutvalget i den gamle Bydel Grefsen-Kjelsås. Når han nå gir seg, er det etter mer enn et tiår sammenhengende bak det politiske roret i vårt område, og fire år som BU-nestleder før det.

Egil Ihlen har styrt det politiske arbeidet i en bydel i vekst. Nordre Aker er bydelen mange flytter inn av, og få flytter ut av. Det er bydelen som har bygget barnehager i et raskere tempo enn noen annen bydel de siste fem årene, og en bydel som mange ønsker å bli gamle i. Samtidig har bydelen kjempet mot stramme økonomiske rammer, og Ihlen har måtte lede en folkevalgt forsamling som ikke alltid har vært enige når pengepotter skulle fordeles og bydelens tjenester og aktivitetstilbud skulle vedtas.

Likevel har bydelsutvalget under Ihlens ledelse fokusert på et tverrpolitisk samarbeid som har blitt rost av både hans meningsfeller og motstandere. "Det er en tradisjon i Nordre Aker å bli enig" ble det sagt av en av de folkevalgte etter forrige lokalvalg. Et lokalvalg der det for første gang var direktevalg også til bydelsutvalget. Vi siterer i dagens avis BU-lederen fra et intervju etter valget i 2007, der han sier en medvirkende faktor til at ville stille nok en periode, var muligheten til å se om folk hadde lagt merke til ham. Ihlen fikk den bekreftelsen han trengte. Egil Ihlen har vært en synlig BU-leder. Han har representert den folkevalgte forsamlingen på en god måte ved å være til stede på små og store arrangementer i bydelen. Han har lyttet og tatt imot innspill.

Når Ihlen
nå trekker seg, begrunnes det i arbeidssituasjonen. Han har tidligere åpent fortalt om drømmen om å starte delikatesseforretning i Nordre Aker, en drøm som strandet for noen år siden. Nå har familien kjøpt en tilsvarende forretning utenfor byen, og det er der Ihlen har sitt daglige arbeid nå. At Ihlen er en mann som bryr seg om bydelen vår er det ingen tvil om. Og selv om han trekker seg fra ledervervet, blir han fortsatt sittende i BU, og vil nok fortsatt ha mye å si i bydelspolitikken. Takk, Egil, for de årene du har brukt for bydelen vår.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!