*Nettavisen* Nyheter.

Takk for Taiko - takk til alle som bryr seg

Jeg ble så glad når jeg leste i Akersposten om dachsen Yessi som forsvant og ble funnet en uke etter i god behold. Jeg var selv en av de mange som lette og som mistet håpet etter som dagene gikk pga det tunge snefallet og kulden.

Det var ikke vanskelig å sette seg inn i matmors fortvilelse. Uken forut forsvant nemlig vår engelske setter Taiko da han var med meg på skitur. Han ble sluppet med line hengende etter seg i en nedoverbakke. Jeg visste jo at det var dumt og angret meg som en hund etterpå.

For i stedet for å fortsette skituren fant han antagelig sitt snitt til å flørte med fuglene i skogen. Jeg tenkte at han som vanlig ville finne veien hjem. Men da mørket falt på og ingen Taiko var kommet hjem ble vi engstelige; kunne han sitte fast i skogen på grunn av linen?

Viking og politiet ble varslet. Vår gode nabofamilie Graff lette sammen med oss og ropte til langt på natt uten resultat. Etter en søvnløs og utrøstelig natt, særlig for Per Kristian (11 år), var Taiko fortsatt ikke kommet til rette.

Ute snødde det, og vinden var isende kald. Per Kristian fikk ta seg fri fra skolen for å være med på leting. Vi laget plakater, ringte 9-timen, etterlyste på nettet og varslet alle venner og bekjente på mail og sms. Graff-barna med venner stilte opp etter skoletid for å fortsette letingen. Og etter middag hadde pappa-Graff (Peter) fått med seg ytterligere to venner med hunder som ble med på natte søk.

Ved midnatt ringte Peter og fortalte at Taiko var funnet bundet fast i noen busker, men i helt fin form. Det var en ubeskrivelig lykkefølelse å få Taiko tilbake. Vi hadde jo plaget oss selv med skrekkscenarioer i ett og et halvt døgn. Store, små og fire hunder festet til langt på natt og alle var enige om at dette hadde vært en solskinnshistorie. Det som også varmet så veldig var alles engasjement, innlevelse og ønske om å hjelpe.

To dager etter at Taiko var kommet til rette ringte en fremmed mann og lurte på om vi hadde funnet Taiko - hvis ikke ville han fortsette letingen. Sånt varmer og er rørende. Så tusen takk til alle som lyttet og lette etter Taiko og ringte oss. At så mange bryr seg kjennes ekstra godt.

Tusen takk fra
Anita Asdahl Hoff m familie

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.