*Nettavisen* Nyheter.

Takk til de frivillige

Det er en type aktivitet som foregår uavhengig av finanskrise og nedgangstider. Det frivillige Norge stopper aldri opp, det går aldri konkurs. Derfor er aktiviteten like stor nå som før, om ikke større. I disse dager er det spesielt hektisk for en av våre store frivillige organisasjoner, en organisasjon som er aktiv både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Lions har i helgen arrangert sin Røde Fjær-aksjon. Årets tema har vært «Nytt syn på livet», og inntektene går til Blindeforbundets syns- og mestringssenter i Hurdal. Et viktig bidrag til en del av helse-Norge. Det forskes for lite på syn og synslidelser. Men takket være de frivillige ildsjelene i Lions får de i år et løft.

Det blir ikke lang pause for Lions-folket. Allerede i morgen starter en av Oslos største dugnader, den årlige Rusken-aksjonen. Over 300 Lions-medlemmer blir med for å plukke søppel langs gater, i parker og på fellesområder. Den samme gjengen som ganske nylig har gjort unna vinterens løft med Operasjon Ved for trengende i hovedstaden.

Det finnes også andre organisasjoner som bidrar med egeninnsats og innsamlinger for å hjelpe andre. Frelsesarmeen, Røde Kors, Rotary, Kiwanis, Kirkens bymisjon listen er lang. For ikke å snakke om alle de voksne som bidrar direkte med å legge til rette for at barn og unge skal ha meningsfulle fritidsaktiviteter.

Et annet eksempel er Frivillighetssentralene. Her har en funnet en måte å organisere de som ønsker å yte en frivillig innsats i nærmiljøet med behovene. Igjen kan en si at kanskje burde myndighetene ta seg av en del av disse oppgavene. Men det kan være like meningsfylt at frivillige som har tid og krefter til overs får bidra med sin innsats. Det vil alltid være behov som strekker seg utover det «lovpålagte». Som det heter i mottoet til Frivillighetssentralene: Den største glede er å gjøre andre glad!

Fredag var det jubileumsfeiring for frivillighetssentralen på Oppsal. Det er en fin gjeng der som har klart å kombinere et godt sosialt miljø med å gjøre nytte for seg i nærmiljøet. Det er lett få øye på de gode hjelperne i vårt lokalmiljø. Måtte det bli flere, og takk for den innsatsen dere gjør for fellesskapet!Det vil alltid være behov som strekker seg utover det «lovpålagte»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.