RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk til Ekeberg SFO

I disse tider når det skrives mye leit om skolehverdagen, er det hyggelig å trekke fram noen positive erfaringer. Skolefritidsordningen (SFO) på Ekeberg fortjener en blomst og stor honnør!

Riktignok har SFO vært lagt under bydelen de siste årene og skal tilbake som en del av skolens ansvarsområde igjen fra høsten, men det å organisere en god SFO er nok mest et spørsmål om godt team, mer enn selve rammen rundt. Med skiftende organiseringsmodell, stadig trangere økonomiske rammer og flere og flere barn har likevel Ekeberg SFO klart å lage et kvalitativt godt tilbud. Det står det stor respekt av, og nøkkelen er trolig holdninger og innstilling i teamet.

På Ekeberg SFO er lokalene dimensjonert for mye færre barn, men beliggenheten ved Ekebergsletta utnyttes godt. Det er mange ulike aktiviteter inne og ute, men alltid god oversikt over hvor de enkelte barna er. Teamet består av både menn og kvinner, både unge og godt voksne, og med flere nasjonaliteter representert. For oss foreldre virker det å være en gjeng som trives godt i lag med hverandre og med barna. I en hektisk hverdag har de likevel tid til å se det enkelte barn og å følge opp barnets avtaler om spilletimer, dansekurs, sjakkurs og henting eller gå-hjem-tidspunkt. Og i feriene er det ekstra hyggelig med dagsturer til kino, teater, museer og badestrender.

Har barnet noen spesielle behov, blir en som forelder ikke møtt med noe «det har ikke vi kapasitet til, så det får dere søke om spesielle ressurser til». Nei, her er en positiv holdning: Det er det fint at vi tar opp problemer med SFO, så de også kan hjelpe barnet best mulig. En holdning basert på at de selvfølgelig også er medmennesker og viktige voksenpersoner i barnets liv.

Jeg har en sønn som har hatt glede og nytte av SFO fra første til aller siste dag, og som er litt lei seg for at det ikke fortsetter med SFO i 5. klassetrinn. Han har fått hjelp til å snu en problematisk skolesituasjon ved oppfølging og leksehjelp på SFO. Han har trives så godt på SFO at han nesten ikke har villet være med på ferie, for da går han jo glipp av SFO-turene! Mange av klassekameratene har sluttet på SFO i løpet av 3. og 4. klasse med begrunnelse at det er så «kjedelig og barnslig», de synes vel det er mer «voksent» å gå hjem alene eller til venner for å gjøre litt lekser før de setter seg foran tv eller pc. Mange av dem hadde nok hatt mer glede av sosial læring på SFO, så foreldre kan godt stå imot denne grensetestingen.

Vi er svært takknemlige for at vi har en så god SFO som vi har på Ekeberg og gleder oss til noen år til med minstejenta. Vi har forstått at vi er heldige, for dette er dessverre ikke SFO-situasjonen mange andre steder.

Tusen takk til SFO-leder Øystein Sæbø og hans hyggelige, dyktige team - ønsker dere en velfortjent god sommerferie.Ida Holter

Simensbråten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere