RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takk til Høyre og alle som har deltatt for å redde Vinderen!

Heldigvis klarte mer fornuftige krefter å stoppe galskapen som var i ferd med å skje på Vinderen når byggearbeiderne sto klare med sine anleggsmaskiner. All parkering på gateplan skulle reguleres bort til fordel for en bred "motorlignende vei" som ingen ville ha i midten av Vinderen sentrum. En ni meters vei, hvor samtlige korttidsparkeringsplasser hadde blitt fjernet for alltid. Verken brukerne, handelsstanden eller gårdeiere ville ha vært tjent med dette. Om det hadde skjedd ville livsgrunnlaget for de næringsdrivende stå i fare. For her er vi som i alle andre handelsmiljø, avhengig av å kunne tilby god tilgjengelighet for våre brukere.
Fra før har Bystyret definert Vinderen som et problem i forhold til parkeringsmangel og foreslått bygging av nytt parkeringshus, men dette har foreløpig bare vært i det blå og er i dag urealistisk. I landet vårt gjelder en norm for minimum og maksimum norm hva gjelder antall parkeringsplasser, men for Vinderen har minimum blitt til maksimum norm. Hadde i tillegg all gateparkering blitt fjernet nå ville dette gitt oss en svært forverret situasjon med fravær av akseptabelt parkeringstilbud.
Vinderen Senterforening, grunneiere og publikum vil derfor rette en stor takk til alle krefter som har vært med på å gripe inn i denne vanskelige situasjon som oppsto. Spesielt til Høyre med bydelsutvalgets leder Elin Horn Galtung i spissen og bystyremedlem i komité for miljø og samferdsel Per Trygve Hoff. De har vist fornuft og handlekraft ved å klare å stoppe gjennomføringen av dagens reguleringsplan. De har hørt på oss, vist at man kan og fått det til! Likeså Stian Røsland, bystyremedlem i komité for byutvikling.
Sammen med gårdeiere i spissen, utbygger og oss fra handelsstanden er planen nå å lage en planløsning alle er tjent med. Et nytt "myldreareal" med tilgang til alle næringsarealer, torg med bydelsaktiviteter, grøntanlegg, sykkelbane, skolevei og parkering. I dette er det også plass til en normal veibane opp mot villaveiene.
At det vil ta tid før en ny omreguleringsplan av uteplanet blir vedtatt av Plan- og bygningsetaten må vi bare akseptere. Det viktigste er at vi sammen kommer frem til en akseptabel løsning som vil fungere for "alle" parter. Vi ser frem til det videre arbeidet med å få en fornuftig løsning på bordet. En løsning av utearealet på Vinderen som vi kan leve med for morgendagen og i fremtiden!
Leder Marlen Langeland Hagen
Vinderen Handelsstand

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere