*Nettavisen* Nyheter.

Takk til Oslopolitiet

Flere politifolk ble skadet da de anholdt og fjernet 160 voldelige "demonstranter" i Oslo den siste tiden. Jeg er meget glad for at politiet viste standhaftighet og på en rolig men bestemt måte fikk fjernet så mange voldelige elementer fra Oslos gater.

Det er nesten så man ikke tror sine egne ører når man hører unge menn klage på den tiden de måtte sitte i varetekt på glattcelle når man vet hva de har vært med på. Man kan lese historier om butikker som blir knust, tyverier, vold og gruppeangrep på enkeltindivider som prøvde å stoppe disse kriminelle handlingene.

Politifolkene som var med på aksjonen mot volds og hærverksutøverne hadde en vanskelig og tøff jobb, men slik jeg ser det kan de være stolte av å ha greid seg så godt som de gjorde.

En trist side av dette er at det tar oppmerksomheten vekk fra den gode saken det ble demonstrert for. Dette skapte også farlige situasjoner for barna som var med på demonstrasjonene.

Dette er barn som har tenkt mye på barna i Gaza og som endelig fikk være med å føle at de faktisk gjorde noe med situasjonen. Ja hjalp sine brødre og søstre som de ser blir drept og såret i krigen. Dette som i utgangspunktet kunne være noe positivt for barna å være med på ble snudd til det negative på grunn av denne ubetenksomme mobbens handlinger.

Alle de 160 som ble pågrepet i demonstrasjonene får nå en eller annen form for oppfølging fra sin bydel. Dette er meget bra. Om de får straff, bekymringssamtale med politi et eller oppfølging av barnevernet håper jeg at de lærer en ting;

Man løser ikke problemer ved bruk av vold og hærverk. Man skaper dem.

Morten Schau, leder Nordstrand SV

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.