*Nettavisen* Nyheter.

Takker myndighetene

AVSKJEDSDAG: Fra venstre; Rubina Riaz (32), Rasool Begum (65), Arian Mahmood (6), Asma Mahmood (40) og Arshad Mahmood (45). Rasool Begum har hatt et hyggelig besøk hos familien på Furuset. Torsdag 12. januar reiste hun hjem til Pakistan. Foto: Foto: Fanny Ofstad

Rasool Begum (65) fra Pakistan vil takke de norske myndighetene for at hun fikk lov til å besøke slektningene sine i Norge.

Klikk på bildet for å forstørre.

HYGGESTUND: Familien koser seg i stuen. Alle er glade for at Begum fikk komme til Norge. Foto: Foto: Fanny Ofstad

Klikk på bildet for å forstørre.

PAKKET OG KLART: Nå er det bare noen timer igjen til Begum sitter på flyet. Hun har pakket kofferten og alt er klart for hjemreise. Foto: Foto: Fanny Ofstad

Klikk på bildet for å forstørre.

MORMOR: Arian (6) sammen med mormor Begum. Foto: Foto: Fanny Ofstad

FURUSET: Begum søkte for første gang om visum til Norge for tolv år siden. Nå har hun endelig fått besøkt datteren Asma Mahmood (40), som kom til Norge i 1999.


– Jeg er veldig glad for at jeg fikk denne muligheten. Jeg håper at flere foreldre som er i en lignende situasjon som meg, får muligheten til å besøke barna sine og deres familier i Norge. Det er viktig for foreldre å vite at landet barna bor i er trygt, sier Begum.

Hun forteller at da hun og hennes mann søkte om visum for tolv år siden, ble mannen hennes veldig syk. Det hindret ekteparet i å gå til ambassaden i Pakistan for å få et stempel de trengte i passet. Etter dette søkte de på nytt, men har bare fått avslag.

Ville se datteren

Begge foreldrene ville fryktelig gjerne se hvordan datteren deres levde.

– Mannen min døde for to år siden, så han fikk dessverre ikke kommet til Norge, sier Begum, som har vært i Norge i 2,5 måneder.

Torsdag 12. januar dro hun hjem til Karachi.

– Jeg fikk visum for tre måneder, men valgte å dra hjem et par uker før visumet går ut. Da er det lettere for meg å komme tilbake igjen, forteller Begum.

Hun sier at oppholdet har vært fantastisk.

– det eneste som er uvant er snøen, forteller hun og smiler.

Trygge omgivelser

Begum forteller at hun opplever Oslo som en trygg by.

– I forhold til Pakistan er det mye tryggere for kvinner og barn å gå ute om kvelden, sier hun.

Begum synes at Norge har et flott system.

– I løpet av norgesbesøket har jeg besøkt et sykehus, deltatt på en religiøs seremoni, vært i en barnehage og på Furuset skole. Alt fungerer veldig bra, sier hun.

Håper på retur

Asma Mahmood (40) og hennes mann Arshad Mahmood (45) håper at Begum får visum og kan komme på besøk til Norge igjen til sommeren, slik at hun kan få sett enda mer av Norge.

– Vi har blant annet vært på Holmenkollen, i Frognerparken, på Oslo City, tatt T-banen og handlet på svenskegrensen, sier Arshad.

Han forteller at svigermoren er frisk og sterk, og veldig glad i å reise.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.