Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takket nei til Grand Prix

Dag-Arnold, Ingvild og Håvard Gryting gir ut plate mandag 3.mai.
Dag-Arnold, Ingvild og Håvard Gryting gir ut plate mandag 3.mai. Foto: Foto: Veslemøy Vråskar
Søsknene Gryting i Mamas Garden har realisert drømmen sin og slipper plate. Mye av inspirasjonen har de hentet fra Sagene.

SAGENE: Mamas Garden består av søskentrioen Ingvild, Dag-Arnold og Håvard Gryting og mandag 3. mai slipper de platen "Billionaire".

Men selv om de er søsken har det gått heftig for seg.

- Det å få spille inn plate med sine egne søsken har vært veldig spennende. Jeg er heldig som har to så flotte søsken, forteller Sagene-beboer Dag-Arnold Grytting, til Østkantavisa.

- Men det har vært mange diskusjoner som har vært i grenseland til krangling. Vi er ærlige med hverandre, så derfor har ting fungert så bra, fortsetter Dag-Arnold.

Lang fartstid

Hver for seg har de lang og bred erfaring som sangere og korister for blant annet Ravi, MGP, Idol, Secret Garden, Carola, Josh Groban og Bill Champlin (fra bandet Chicago).

I tillegg har de, som korister, deltatt på til sammen over 30 plateproduksjoner.

Vinn billetter og albumet ved å delta i vår quiz

For et år siden fant de ut at de ville realisere en drøm om å prøve seg som artister i stedet for å være korister for andre.

- Tida var inne og vi hadde både økonomi og tid til å gjøre dette. Nå ønsker vi å etablere oss og vi regner med det kommer flere plater i løpet av kort tid. Men vi er selvsagt ydmyke og vi gleder oss til å spille ute blant folk, forteller Dag-Arnold.

Inspirasjon fra Sagene

Alle tre søsknene har bodd på Sagene. Håvard og Ingvild flyttet til Drammen, men har langt fra glemt Sagene.

- Store deler av livet våre har vi hentet inspirasjon fra Sagene. Mange av sangene har kommet til etter turer i Ila-parken og på Myraløkka. Vi liker alle godt området, sier Dag-Arnold som har bodd ni år på Sagene.

Hør Mamas Garden på Youtube

Samtidig med plateslippet holder de releasekonsert på Soria Moria, et naturlig valg i følge dem selv.

- Det er et naturlig sted, siden vi tilbringer veldig mye tid i dette området. Dessuten har vi mange venner her og det skal ikke være komplisert for de å gå på konsert med oss, ler Dag-Arnold.

- Fornuftig å si nei

Første singel “Billionaire” er en låt som Per Sundnes svært gjerne ville ha med i årets Grand Prix, men Mamas Garden takket nei til det. Låten er en ironisering rundt det at penger kan kjøpe en fri fra alle bekymringene.

- Vi ville heller fokusere på egen plateproduksjon og vi tror at Grand Prix ville tatt vekk mye av oppmerksomheten rundt den. I tillegg har vi begrenset kapasitet. Men jeg må innrømme at det var jeg som kanskje var mest ivrig etter å kanskje være med i Grand Prix, men beslutningen som ble tatt var den mest fornuftige, avslutter Dag-Arnold Gryting.

Mandag 3.mai spiller de først på God Morgen Norge på TV2, mens de på kvelden har releasekonsert på Soria Moria.

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Delta i debatten! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!