RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Takknemlige Markus

Markus kirke kan glede seg over å få bevilget penger til oppussing i det kommende året.

ST. HANSHAUGEN: Vi er kjempetakknemlige for dette, og nå håper vi på å gi kirken et løft, forteller Haavard Sandvand Dahlen, menighetsforvalter ved Markus kirke.

Sammen med Uranienborg kirke og Sagene kirke, får Markus kirke bevilget penger, 21 millioner øremerket til disse tre.

Det er nå ønskelig å restaurere fasaden, skifte ut vinduene og gjøre noe med tak og tårn.

Vi får jo se hvor langt pengene rekker, det å skifte vinduer er en omfattende prosess, men vinduene har ikke vært skiftet siden kirken ble bygget, sier Dahlen. Han mener det er bra at kirken endelig skal kunne se bedre ut.

Alt rundt blir pusset opp nå, det er godt at kirken ikke skal se noe dårligere ut!


Egne midler

Menigheten har selv brukt mye av midlene for å restaurere inne i kirken. I fjor ble det også lappet litt på muren utvendig. Likevel har ikke dette holdt. Muren begynner å bli skrall, noe Dahlen føler er bekymringsverdig, med tanke på at kirken ligger i et område ved mye mennesker.

Vi ligger jo rett ved en bussholdeplass, og om det skulle bli for dårlige og muren begynner å falle, kan jo dette bli dramatisk, sier han.

Det har heldigvis ikke skjedd noe slikt ennå, og på grunn av de øremerkede pengene blir det forhåpentligvis ikke noe problem.

Det er jo mye vi kunne ha gjort innvendig også, men nå er fasaden og vinduene det viktigste, sier Dahlen.

Kirken skal holdes åpent så langt det går.

Vi er veldig glade for dette, i tillegg til at det er løs mur som kan falle ned, er også kirkens fasade blitt kanskje den styggeste i området. Kirken ligger jo midt i et trafikkert område, og vi kan ikke la den stå og forfalle, avslutter Dahlen.

Han tror at så fort fasaden blir bedre, vil kirken bli mer attraktiv.

Kanskje det kommer flere innom, da får de jo se det flotte kirkerommet vi har også, smiler han.


Positiv fremtid

100 millioner skal gå til Oslos kirker, 50 millioner blir brukt til å bygge ny kirke på Bøler. 21 millioner blir, som nevnt, øremerket til Uranienborg, Markus og Sagene kirke.

Dette dreier seg om å få rehabilitert fasadene på Uranienborg og Markus. Hele Sagene kirke skal pusses opp, slik at den kan åpnes igjen, forteller økonomisjef i Kirkelig Fellesråd, Yngve Davidsen, som opplyser at Majorstuen kirke også vil få et fasadeløft.

De resterende pengene blir fordelt på de andre kirkene i Oslo.

Fellesrådets bygg-og vedlikeholdskomité valgte å prioritere disse tre kirkene, og det er et stort ønske å få åpnet Sagene. Vi regner jo med at pengene skal rekke til disse tre prosjektene, og vi ser positivt på dette, sier Davidsen.

Det er søkt om 50 millioner bevilget til kirkene, over en ti-årsperiode.

Om vi får dette, vil kirkene komme opp på et akseptabelt nivå. Vi ønsker å gjøre en så god jobb med restaureringen av vedlikeholdsbudsjettene til kirkene blir minimale fremover i tid, avslutter økonomisjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere