Talentfull julestemning

Freddy Engeberg og Anne Kristin Fosli er prosjektleder for hver sin konsert i regi av Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg. To ganger i desember står lokale talenter på scenen i henholdsvis Grefsen og Nordberg kirke.

Freddy Engeberg og Anne Kristin Fosli er prosjektleder for hver sin konsert i regi av Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg. To ganger i desember står lokale talenter på scenen i henholdsvis Grefsen og Nordberg kirke. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

I desember kan du høre lokale musikalske talenter i to julekonserter i Grefsen og Nordberg kirke.

Klikk på bildet for å forstørre.

En av strykekvartettene somspilte på julekonserten i Nordberg kirke i fjor. Foto: Foto: Ove Flataker

Klikk på bildet for å forstørre.

Freddy Engeberg og Anne Kristin Fosli er prosjektleder for hver sin konsert i regi av Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg. To ganger i desember står lokale talenter på scenen i henholdsvis Grefsen og Nordberg kirke. Foto: Foto: Karl Andreas Kjelstrup

GREFSEN/NORDBERG: Først ut er konserten i Grefsen kirke på søndag. Under temaet «Snø og hvit jul» stiller et sterkt lag av kor, strykeorkestre og korps. Julekonserten i kriken er en årelang tradisjon.

– I år stiller orkesterelever fra Grefsen og Kjelsås skolers strykeorkestre, Disen Strings og Engebråten ungdomsstrykere. Bydelsorkesteret Garderobefosilene og Nordre Aker janitsjar spiller, og sangen er det Grefsen Korforening og Nydalens Sangforening som står for, sier Freddy Engberg i NAMK-styret, og prosjektleder for Grefsen-konserten.

Solister og ensembler

På Nordberg ble julekonserttradisjonen startet i fjor. Søndag 19. desember står både profesjonelle musikere og unge lokale talenter for julestemningen.

Bydelskoret Drops synger, organisten i Maridalen kirke, Ahmad Mirzayev, sitter ved tangentene og fiolinisten Mari Lerseth skal framføre både en Bach-partita og irske folketoner.

De unge talentene i klarinettkvintetten fra Ullevål og messingkvartetten fra Korsvoll, samt trompetisten Malene Fosli Flataker, som alle fikk svært gode plasseringer i NM for blåsere nylig, opptrer også.

Søsknene Malcolm (18) og Lynetta (22) Taylor Hansen fra Kjelsås spiller obo og fløyte.

Jakter talenter

– Det er så mange talenter i bydelen og det er hyggelig å samle mange av dem i disse to konsertene. Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg (NAMK) har det som sitt mål å få til flere scener i bydelen der disse kan få sceneerfaring, sier Anne Kristin Fosli, nestleder i NAMK og prosjektleder for konserten i Nordberg kirke.

– Musikalsk vil konsertene spenne fra julesalmer, og tradisjonelle julesanger til engelske christmas carols, men med vekt på det klassiske. Begge steder vil «Deilig er jorden» garantert bli fremført som fellesnummer, sier Fosli.

– Kommer du ikke i julestemning av disse konsertene, kommer du ikke i julestemning i det hele tatt, sier Engberg.

NAMK vil gjerne ha tips om talenter til kommende konserter, til nordre-aker@musikk.no.

Grefsen kirke 5. desember kl. 18, med gløgg og pepperkaker fra 17.30. Nordberg kirke 19. desember kl. 18. Konsertene arrangeres av Nordre Aker Musikk og kulturutvalg (NAMK), og støttes av Oslo kommune og Bydel Nordre Aker. Gratis inngang.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.