Tåler en trøkk

HARDHAUS: Telefonens deksel er lagd av materialet uretan, som også brukes i rullebretthjul, så det er ingen tvil om at telefonen er mer slitesterk enn de fleste.

HARDHAUS: Telefonens deksel er lagd av materialet uretan, som også brukes i rullebretthjul, så det er ingen tvil om at telefonen er mer slitesterk enn de fleste.

Samsung B2700 er myntet på de som gjerne vil ha mobilen med på fjelltur eller på byggeplassen.

Litt vannsprut har ingen innvirkning på B2700.

Denne telefonen kunne kanskje selveste Lars Monsen hatt med på tur.

Tastaturet er stort nok til å brukes med hansker.

Samsung B2700

AMOBIL.NO: Vil du ha en telefon som er god å ringe med, tåler en vannsprut og noen fall i bakken og ikke er så altfor avansert? Da kan B2700 være løsningen.

I testperioden har telefonen fått bryne seg på samtaler i regnvær, og har i tillegg fått ligge utendørs i regn og nær en bekk i vannsprut.

Til sammen har telefonen opplevd anslagsvis to timer i høy fuktighet. I tillegg har den ikke rent sjeldent blitt "mistet" i snøen.

Uretan-deksel

Alt dette har telefonen tålt uten å få noe nedsatt funksjonalitet. Det er tydelig at gummipakningene holder fukten borte fra elektronikken. Vi utsatte to testeksemplarer for den samme påkjenningen, uten fravik i resultatet.

Uretan-dekslene ser også ut til å være solide, og vi fikk ingen riper i testperioden til tross for at vi oppbevarte telefonen sammen med nøkler og generelt var ytterst lite forsiktig. Heller ikke skjermen fikk noen riper. Telefonen tåler også å bli mistet i bakken.

Vi kjørte også over telefonen med bil, uten at telefonen tok skade. Men da vi prøvde å holde 30 kilometer i timen over telefonen og traff med det ene forhjulet, fikk skjermen på testeksemplaret en brist.

Les også vår test av forgjengeren Samsung M110

Gode taster

Samsung B2700 har svært god lydkvalitet i samtaler. Stemmene hørtes nærmest "skremmende" naturtro ut i samtale, og volumet kan stilles svært høyt.

Til å skrive tekstmeldinger er imidlertid inntrykket vårt todelt: Tastene er fantastiske, med god størrelse og perfekt motstand, så selve trykkingen går fort unna.

Ordboken er imidlertid ikke den beste, og på langt nær er så god som hos konkurrentene. Skal du skrive uten ordbok, må du deaktivere den hver eneste gang du oppretter en ny tekstmelding. Dette gjør du enklest ved å holde inne stjerne-tasten.

Enkel telefon

B2700 er ellers en enkel telefon. Den har kalender og multimediafunksjoner, men disse må være ganske uinteressante for en fornøyd eier av denne mobilen. Skjermen er nemlig liten og telefonen har ingen avanserte funksjoner.

Nettleseren er heller ikke noe god. Til enkel surfing på små nettsider og mobiltilpassede sider fungerer den greit, men til surfing på større nettsider duger den ikke.

Du kan likevel bruke B2700 til å høre på FM-radio, eller din egen musikk dersom du spanderer på deg et minnekort og en overgang til vanlige hodesett.

Bra batteri

Mange bryr seg ikke om telefoner med en masse avanserte funksjoner, men vil heller ha en telefon med gode taster og god lydkvalitet. At den tåler å være med på fisketur er en fin bonus. Og prisen er forholdsvis hyggelig.

I tillegg har telefonen blitt utstyr med et batteri som leverer 1300 mAh, noe som er mye når telefonen har så få strømkrevende funksjoner. Dette gir en batterilevetid på 5 timer taletid eller en hviletid på 14,6 døgn hvis du har 3G aktivert.

Tøff håndfri

Ønsker man en telefon med kun grunnleggende funksjoner, som i tillegg tåler en trøkk, så er B2700 være et svært godt kjøp.

Er du i markedet for denne type produkter, bør du også sjekke håndfrien fra Plantronics, som også tåler det aller meste og kan kobles til B2700 via Bluetooth.

Les også: Håndfri som tåler det meste

Alternativer

Det finnes ikke mange alternativer i hardhaus-klassen, men Sonim har en ny telefon på vei som skal tåle enda mer enn B2700, nemlig XP3.

Les også:
Vår test av Sonim XP1
Ny pansertelefon fra Sonim

Ønsker du en mer brukervennlig telefon som ikke trenger å tåle mer enn vanlig, anbefaler vi Nokia 3120 Classic, som har omtrent de samme funksjonene som B2700.
Les vår test av Nokia 3120 Classic

For en enkel telefon med god musikkspiller, anbefaler vi Sony Ericsson W350i.
Les vår test av Sony Ericsson W350i

Les hele testen av Samsung B2700 på Amobil.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.