RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tålmodighet på prøve

På selveste 17. mai kom en busslast med 40 franske ungdommer til Nordberg skole. Mandag inntok de franske og norske 9. klassingene scenen i den selvlagde revyen "Kunsten å vente".

Kringsjå: Oui, oui, je sais, sier en fransk jente, mens hun nikker til en norsk lærer. Anais Gourlaouen har akkurat fått beskjed om at det er kort tid til de må være klare på scenen, og det ser hun ut til å ta med stor ro. Frem og tilbake mellom stolrekkene løper en noe mer stresset fransklærer mens hun snakker både norsk og fransk.

Godt jobbet

- Jeg er så stolt av dem, virkelig! Dette hadde jeg nesten ikke trodd vi skulle få til, men jammen satt det som støpt etter en stund. Og lurer du på om det er de franske eller de norske ungdommene som prater fransk på scenen, kan jeg understreke at det er de norske, smiler Fabienne Olaisen.
Det pedagogiske prosjektet mellom Plabennec ungdomsskole (Bretagne, Frankrike) og Nordberg skole har i hovedsak dreid seg om å lage en norsk-fransk forestilling om temaet kunsten å vente. Rett etter deres ankomst fra Frankrike, ble ungdommene fra Bretagne regionen mottatt i norske familier. Og elevene ved Nordberg skole synes det var stor stas å få dem i hus.
- Vi har fått utrolig god kontakt og et bra vennskapsforhold. Nå gleder vi oss bare til å dra til dem og det skjer allerede 12. juni, sier Guro Saastad Nogva.

I sitt rette element

Samlingssalen, for anledningen på Kringsjå skole, var fylt til randen med spente franske og norske ungdommer mandag og samtlige poeng fikk trampeklapp mens latteren runget.
- Det er kult at vi kan få til noe sammen og det er bra at vi forstår hverandre. Jeg må innrømme at jeg ikke er så god i norsk ennå, men det kommer seg, sier Alexandre Bellee på klingende fransk mens han viser tommelen opp.
12. juni setter elevene fra Nordberg kursen mot Paris og skolen hvor vennene til daglig går. Det er ingen tvil om at også fransklærer Olaisen gleder seg til turen.
- Det blir veldig spennende å se hvordan de har det på skolen og hva de driver med ellers. Det tror jeg vi alle gleder oss til, avslutter hun.
Prosjektet er støttet av det franske kultursenter og mottok et TROLL-stipend.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere