RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Talte for velferden

Velferdens plass i et 100 år gammelt Norge var tema i Lindeberg Arbeiderpartilags samling 1. mai.

Lindeberg: Det var partilagets leder Raymond Johansen som talte da Lindeberg arbeiderparti markerte 1. mai. Selv om det var en tidlig og grå søndagsmorgen, var budskapet fra Johansen klart som bare det da han tok utgangspunkt i hundreårsmarkeringen for Norge som selvstendig nasjon.
Vi skal kåre århundrets nordmann, mange er nominert. Den mest prominente er antageligvis fra vår bevegelse. Einar Gerhardsen har som representant for Arbeiderpartiet bidratt til å bygge den sosialdemokratiske velferdsmodellen verdens mest vellykkede samfunnsmodell. Bygd på frihet- likhet og solidaritet, sa Johansen i sin appell. Han mente også at disse verdiene etter fire år med Kjell Magne Bondevik som statsminister er truet.
Er det nå lik tilgang til utdanning og helse? Nei, det synes ikke vi. Prioriteringer har ført til at samfunnskontroll er erstattet med pengemakt. Hørt dette før? Ja markedsteoriene er opphøyet til vår nye religion, sa Raymond Johansen.
Han viste til at det i dag er over 730.000 som er utenfor arbeidslivet og sa klart ifra at det er en skam.
Arbeiderpartiet må vise at vi har sett dette og vil gjøre noe med det! avsluttet lokallagslederen.
Etter appellen og musikk av Tut og Blæs på Lindeberg senter, marsjerte korpset foran de frammøtte til Jerikoveien 27c hvor det ble servert gratis frokost. Under frokosten ble det også tid til lokalpolitikk. Lagets nestleder Helge Kolle orienterte om Arbeiderpartiets planer for Groruddalen, der blant annet det planlagte lokket over E6 står sentralt.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere