*Nettavisen* Nyheter.

Tango for to

Robert Åkerberg og Astrid Margrethe Ledang kaster seg rundt i en heftig argentisk tango i gatene på Kampen. FOTO: MAREN THORSEN BLESKESTAD

Robert Åkerberg lover at gutta skal slippe rose i munnen når han arrangerer tangokurs på Kampen.

Kampen: – Nej, nej. Absolut inte, forsikrer den smilende svenske tangoentusiasten på spørsmål om en rose mellom tennene er obligatorisk for folk som vil danse tango.

Åkerberg kan derimot friste med rocka musikk når han starter opp høstens andre argentinske tangokurs i lokalene til Kampen bydelshus i Bøgata 21.

Ingen danseøver

– Selv hadde jeg aldri trodd jeg skulle begynne å danse tango, innrømmer Åkerberg, men etter tre år bosatt i Argentina, hadde den argentiske tangoen for alvor slått rot i bena hans.

Nå har Åkerberg danset i ti år og han har ingen planer om å la dansefoten stilne.

– Jeg ønsket å ha noe mer fast der jeg kunne danse selv og lære bort argentinsk tango til andre. Derfor startet jeg nettstedet tangomood.no, og fant ut at jeg ville starte opp kurs her i nærmiljøet, forklarer han og understreker at folk ikke trenger å være noen fullblods danseløve for å hive seg med i dansen.

– Folk klarer seg alltid mye bedre enn de tror. Mitt poeng med kurset er at folk skal komme litt inn i det som er gøy med tango. I begynnelsen handler det mest om kommunikasjon med partneren.

Hekta på tango

Astrid Margrethe Ledang er blant dem som for lengst har blitt bitt av tangobasillen. Hun stepper gladelig inn dersom Åkerberg skulle ha behov for assistanse, og har allerede vært flere ganger innom hans første kurs i høst.

– Det trengs flere unge folk inn i tangomiljøet, fordi det er viktig å få nye impulser. Selv er jeg 25 år og synes overhodet ikke at tango er gammaldags eller treigt. Jeg har til og med fått med noen rockevenninner som har blitt helt hekta på tango, sier Ledang fornøyd.

Uten regler

Hun forteller at det var følelsen av å danse fritt for regler, som fikk henne hekta flere år tilbake.

– Det stemmer selvfølgelig ikke helt, men man kan blande inn så mange forskjellige sjangre og stiler. Dessuten gjør det at det er en pardans sitt til at tangoen aldri blir den samme. tangoen er like forskjellig som de forskjellige partnerne man danser med, sier Ledang entusiatisk.

Åkerberg bemerker at han på sine reiser i Europa oppdaget at hver by har sin egen stil innenfor tangoen.

– Det finnes et hav av tangotyper, og man kan til og med snakke om egne tangodialekter. Det synes jeg forklarer godt hvor fri dansen er, selv om den har en tydelig struktur og dramatikk.

Nå håper den entusiastiske instruktøren å lage sin egen tangodialekt i idylliske omgivelser på Kampen. Neste nybegynerkurs starter nemlig allerede på tirsdag klokka 20.30.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag