RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tango for tvilere


Melingo gikk fra å være undergrunns punkrocker til tangostjerne. Lørdag gjester han Torshov. FOTO: PROMO
Melingo gikk fra å være undergrunns punkrocker til tangostjerne. Lørdag gjester han Torshov. FOTO: PROMO
Daniel Melingo valgte veien om undergrunns punkrock før han ble tangostjerne i Argenina. Lørdag gjester han Cosmopolite.

 TORSHOV: Melingo er per i dag en levende legende i hjemlandet Argentina, men i 2010 er det fortrinnsvis nasjonalsymbolet tango han er kjent for.

Punkrock

Imidlertid var det relativt langt fra lidenskapelige danstrinn som skapte Melingo kjendisstatusen. Tilbake på syttitallet var mannen nemlig dypt nede i det mørke undergrunns punkrockmiljøet. Han herjet det myteomspunne miljøet i flere år, før han dro i eksil først til Brasil og Spania, for så å slå seg ned i Paris.

Her har Melingo vært innom de fleste musikksjangre, før han til slutt landet på sitt hjemlands signaturdans – tangoen.

Det vil si; han er først og frems kjent for sin rustne stemme og for «gangstertaktene» i sin framtoning. Hvorvidt han briljerer dansegulvet vites ikke, men etter hans konsert lørdag, skal han i følge arrangør Cosmopolite bli igjen i lokalene, så er du av det dristige slaget, kan det jo by seg muligheter til en liten svingom.

Fersk plate

Melingo har tidligere vært i Norge, da på Oslo World Music Festival, tilbake i 2006. Den gangen med plata med det ubeksjedne navnet «Santa Milonga». Når han nå kommer tilbake er det med den rykende ferske plata «Maldito Tango».

Konserten er altså på verdensmusikkscenen, Cosmopolite, lørdag kveld klokka 20.

Etter konserten blir det dans til dj, og er du ekstra heldig kan du faktisk vinne billetter til denne argentinske aften ved å svare på tre spørsmål i vår quiz.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere