RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tango på tunneltaket

Lørdag oppstod en ny type tango i Bjørvika. For første, og kanskje siste gang ble det danset Senketango på den nye Bjør- vikatunnelen.

BJØRVIKA: Oslo Tangoverksted hadde lørdag sitt årlige sommerball. Dette skulle feires med pomp og prakt, og kreative hoder fant ut at tango på senkeelementene til Bjørvikatunnelen ville være et perfekt innslag.
Da vi fikk forespørselen var det ingen tvil om at vi ville hjelpe til. Dette er kjempemorsomt, sier informasjonsrådgiver i Statens Vegvesen, Ida Kojedahl. Da arbeidet i Bjørvika startet høsten 2005 var det nok ingen som tenkte på at tunneltaket også kunne brukes som dansegulv.
Det har vist seg å ha litt av et flerbrukspotensiale, sier Kojedahl og smiler.

Holdt hemmelig

Dette er virkelig spektakulært. Omringet av containere, den nye operaen og det urbane skal folk få slippe seg løs og kaste seg inn i argentiske tangorytmer, sier initiativtager Tito Poblete ved Oslo Tangoverksted fornøyd.
Folk har vært utrolig nysgjerrige på hva som skal skje denne dagen, fortsetter han. Foreløpig er den nye senketangoen en godt bevart hemmelighet for de rundt 100 deltakerne som er på vei til Bjørvika i båt fra Aker Brygge.

Magisk stemning

Da båten med de påmeldte ankommer er det nærmest blåst opp til liten storm ute ved Sørengkaia, der elementene ligger. Men det er ingen hindring for en ekte tangoentusiast. Samtlige finner en partner og svinger seg rundt.
Dette er helt magisk. Vinden gjør bare at du blir minnet på at man er i Norge og ikke Argentina. Det er ikke noe du får muligheten til å gjøre hver dag, snart er jo dette dansegulvet under vann, sier Ingrid Tarebø entusiastisk. Hun kan fortelle at hun har danset i rundt ett år og et det ikke finnes noen utvei når man først blir bitt av tangobasillen.
Helt unikt! Det er en morsom følelse å danse på en tunnel under bygging, supplerer dansepartneren Daniel Gauvin. Han har kommet til Oslo fra Paris og er veldig fornøyd med å få med seg en slik opplevelse.

På tangotur

Senketangoen har trukket flere tilreisende, blant dem svenske Eva Olsson og Michael Kjellmann. De kan fortelle at de reiste til Oslo i ens ærend for å være med på tunneltango.
Vi leste om det på Internett og synes det hørtes veldig spennende ut, forteller Kjellmann.
Vi har danset i to år, men det er fortsatt mye å lære, legger Olsson til før de kaster seg rundt igjen med nye løft og innviklede dansemanøvrer. Så spørs det om Bjørvikatunnelen blir ferdig til fastsatt tid med slik interesse for tunneltango.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere