*Nettavisen* Nyheter.

Tangofeeling i femte etasje

Jarle Sandodden og assistent Camilla Barwin viser tango til nybegynnerne.

Lev deg inn og la følelsene ta overhånd. Tangobar er for alle som vil tune inn på noen en fredagsnatt.

GRUNERLØKKA: Allerede nederst i trappen i Malmøgata 7, høres tangoen til Jarle Sandodden. Bruset av trekkspill og besnærende syngedamer er et sugende ekko, helt opp i femte etasje.

I et kjempestort, mørkt lokale, danser et vell av skjørt og herremenn med hverandre. Det blusser en og annen lampe i hjørnene, og dansepartnerne klynger seg til hverandre i kilen tango.

Alkoholfrie følelser

- Når du danser, må du leve deg inn i dansepartneren. Lytte, jobbe, la han føre. Det er veldig mye følelser. Og det skal det være.

Bjørgny Grandum er på sitt tredje kurs, med sin venninne Heidi Chouviere. Damene sitter i sofaen. Nå er det milonga, og de har ikke blitt bydd opp enda.

På Tangobar er det først undervisning, practica. Men etter et par timer, glir undervisningen over i en dansekveld, milonga. Da er det fritt frem for alle danseløver, erfarne og uerfarne, som vil utforske tangoens univers. Gjerne med en fremmed partner, og halve natten hvis du vil. Det er nemlig åpent og alkoholfritt til klokken to.

Lidenskap i praksis

- Vi prøver å bytte partner, så alle får danset. Jeg ser jo hvem som ikke har danset på en stund, så spør jeg henne, sier Jai Ganapathy.

Ganapathy er en erfaren gjest på Tangobar. Nå hjelper han arrangør Jarle Sandodden med de praktiske detaljene på tangofredagene.

Sandodden selv er utdannet sivilingeniør, men valgte bort ingeniørtilværelsen for tango. Nå har han danset i en rekke land, og underviser i argentinsk tango i Malmøgata 7 på Grünerløkka.

- Om det er noen som faller for hverandre her? Det tør jeg ikke tenke på! ler Sandodden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag