Gå til sidens hovedinnhold

Tannløst monster

Vi har testet en av de råeste og dyreste spillbærbare som er å oppdrive.

HARDWARE.NO: Zepto Hydra A17 er et monster av en bærbar, som er basert på Clevos M571TU.

Ved første øyekast ser maskinen ganske lekker ut designmessig. Overflatene er blanke og fine, og det eneste vi egentlig har å utsette på utseendet er de litt for fremtredende høyttalerne på siden av maskinen, og de uunngåelige fettflekkene.

Les også: Kraftig spillmaskin fra Zepto

Masse utstyr

Dette er ikke akkurat maskinen du tar med deg på forelesninger, møter eller på reise. Vekten på 4,2 kg gjør at det egentlig bare er aktuelt å flytte maskinen korte avstander.

Når man derimot tar den høye ytelsen inn i betraktningen blir bruksområdet noe klarere. Dette kan fint være en praktisk erstatning for en stasjonær maskin.

Hydra A17 er utvilsomt velutstyrt, med gode spesifikasjoner, Blu-ray, 450 Mbps trådløst nettverk, 2 megapixel webkamera og mulighet for Bluetooth. Tilkoblingsmulighetene er også gode. Den har HDMI med sekskanals lyd, DVI, eSATA, mini-firewire, 4 USB-porter, Expresscard-slot og minnekortleser.

Skjermen skuffer

Kvalitetsfølelsen er det derimot så som så med. Det gjelder spesielt det løse tastaturet og de løse USB-portene. Vi er heller ikke store tilhengere av den manuelle skjermhengselen som er valgt.

Skjermen er skuffende tross den høye oppløsningen, og batteritiden på 114 minutter er også lav, som forventet.

Med samme konfigurasjon som vår testmodell koster maskinen rett i underkant av 29000 norske kroner uten operativsystem. Den er dermed langt fra noen billig erstatning for en stasjonær.

Vi har vanskelig for å forstå de ekstreme prishoppene maskinen gjør med økte spesifikasjoner. Endring fra 1 til 4 GB minne øker prisen med rundt 5500 kroner alene.

Ikke suveren nok

Maskinen kan også konfigureres med en Core 2 Extreme X9100 på 3,06 GHz, 8 GB DDR3-minne og en SSD på 250 GB, men dette innebærer mer enn en dobling av prisen, noe vi har vanskelig for å se for oss at særlig mange ønsker.

Prisnivået tatt i betraktning er det vanskelig å anbefale denne til noen. Ytelsen er god, men det er jevnt over lite som skiller fra den mye billigere 15-tommeren Kunshan M860 som vi testet tidligere i år.

Les hele testen av Zepto Hydra A17 på Hardware.no

Les også disse siste testene av bærbare PC-er
En stor liten bærbar PC
Ultraportabel med stil

Reklame

Dette gir du til morsdagen