RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tap i ambassadesaken


For nesten nøyaktig to år siden gikk ambassademotstanderne i fakkeltog gjennom Husebyskogen. Nå kan det være slutt. Foto: Vidar Bakken
For nesten nøyaktig to år siden gikk ambassademotstanderne i fakkeltog gjennom Husebyskogen. Nå kan det være slutt. Foto: Vidar Bakken
Oslo tingrett gir ikke saksøkerne i ambassadesaken medhold i at manglende konsekvensutredning er grunn til å omgjøre bystyrevedtaket.

Huseby: - Vi tapte, men holder blikket hevet. Vi gir oss ikke, sier Margrethe Geelmuyden.
Velforeninger, Naturvernforbundet og Aksjon Vern Husebyskogen har stevnet staten og Oslo kommune for å få bystyrevedtaket i ambassadesaken kjent ugyldig. Det ble ikke gjort konsekvensutredning i forbindelse med reguleringssaken. Det viste seg i etterkant at det lovmessig skulle vært gjort. En konsekvensutredning ville blant annet ta for seg sikkerhetsaspektet og den miljømessige påvirkningen ved en utbygging. Oslo tingrett mener at saksbehandlingen var grundig nok og at vedtaket i bystyret ikke var basert på feil eller mangelfulle opplysninger.
- Vi vil lese dommen og sette oss inn i saken. Så vil vi ta stilling til om det foreligger grunnlag for å anke. Vi er glad for at det i kommende bystyreperiode er et flertall i bystyret som har lovet at det ikke skal gis byggetillatelse før det foreligger en rettskraftig dom, sier Geelmuyden.
I dommen står det blant annet: "siste lakmustest kan vera at ingen av dei som røysta for reguleringa i ettertid har stått fram og sagt at dei gjorde dette på grunn av urette/mangelfulle opplysningar, heller ikkje nokon av dei tre som tok den tunge avgjerda om å røyste mot sine eige partigrupper."
I dette ligger et håp for saksøkerne. Ane Willumsens (V) stemme i bystyret var avgjørende for resultatet. Hun har siden skiftet mening og sluttet seg til partiets standpunkt i ambassadesaken.
Saksøkerne må betale sakskostnader til både kommune og stat i størrelsesorden 245 000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere