RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Taperne i høyspentsaken

Ungene i Øvre Grefsen barnehage og Grefsen Terrasse barnehage blir taperne i høyspentsaken. Alternativ 3 (østre) betyr kraftigere endemast rett ved barnehagene.

Grefsen: 75 unger fra Grefsen Terrasse barnehage og Øvre Grefsen barnehage leker daglig under den kjempestore strømmasten i friarealet - like ved barnehagene i Grefsenkollveien. Mye er fortsatt usikkert når det gjelder strålingsfare fra kraftlinjer og master. Men at barna nå risikerer en enda større og kraftigere mast i nærmiljøet, reagerer styrelederne for barnehagene kraftig på.
Denne masten har etter det vi vet vært en reserveløsning i alle år. En ny, fast endemast her betyr større strålingsfare for ungene. Helt uakseptabelt, sier styrer i Grefsen Terrasse barnehage, Helle Marstrander Fladen.
Hun er svært bekymret for ungene.
Barn blir i dag i mye større grad utsatt for negativ påvirkning av miljøet. En økning av strålefaren i tillegg til alt annet godtar vi ikke, sier Marstrander Fladen.
Styrer Kari Frøysland ved Øvre Grefsen barnehage mener dette i tillegg vil berøre mange andre i området.
Dette er et mye brukt friområde for barn i alle aldre. Ungene leker og koser seg her. Skolebarn bruker dette området og det er også et populært sted for piknik. Om vinteren er det akebakke her. Etter min mening burde myndighetenes mål være å få gravd hele linjespennet ned i jorden. Det kan ikke være nødvendig å utsette barna for større belastninger - når det foreligger muligheter som mange mener er mer gunstige, sier Frøysland.
Helle Marstrander Fladen legger til at siste ord i saken absolutt ikke er sagt.
Sameiet Grefsen Terrassehus eier barnehagen, og de har satt i gang arbeidet med å finne en bedre løsning for ungene, kan Marstrander Fladen fortelle.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere