*Nettavisen* Nyheter.

Tapernes dag i kirka

Ola Ødegaard i Rettferd for taperne inviterer til gudstjeneste på Vålerenga.

Den 20. januar inviterer Vålerenga Kirke til Norges første gudstjeneste for tapere.

Vålerenga: Under et intervju på P4 i november i fjor, uttrykte generalsekretær i Stiftelsen Rettferd for taperne, Ola Ødegaard at kirkene i Norge har vært lite engasjerte ovenfor de som har falt utenfor samfunnet.

Prest i Vålerenga kirke Einar Gelius som sto bak intervjuet, var kjapp med å invitere til gudstjeneste for å få satt dagsorden.

Nå er tiden snart inne, og Ødegaard gleder seg til å tale.

Lite støtte

Jeg synes ikke at kirkene i Norge har bidratt nok til å synliggjøre taperne i samfunnet, derfor har vi invitert til gudstjeneste for å gjøre de usynlige synlige, forteller Ødegaard.

Stiftelsen Rettferd for taperne ble etablert av Ødegaard selv for snart 15 år siden, og er sterke støttespillere til alle som føler at de på en eller annen måte har tapt i samfunnet.

De er også aktive i kampen om erstatning til blant annet tidligere feilplasserte barnehjemsbarn og krigsbarn.

Vi håper at denne gudstjenesten kan være starten på et engasjement fra den Norske Kirke, slik at de ikke snur ryggen til de som trenger støtte, sier Ødegaard.

For alle

Gudstjenesten er åpen for alle, men temaet kommer til å være tydelig preget av noe Ødegaard kaller samfunnets utstøtte, og invitasjoner er sendt til alle medlemmene i stiftelsen.

Vi har også sendt ut invitasjoner til både statsministeren og statsråder, og til nå har vi fått melding om at Bjarne Håkon Hanssen i hvert fall stiller, så vi håper at resten innfinner seg.

For vi vil også snakke om hvordan stortinget tar seg av de utstøtte, avslutter Ødegaard.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag