RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte finale – klar for worldcup


I andre omgang løsnet det for Oslo-guttene. Her er Timian Fossli Strømdal i god driv.
I andre omgang løsnet det for Oslo-guttene. Her er Timian Fossli Strømdal i god driv. Foto: Foto: Eirik Bjørklund
Det ble et forsmedelig 4-5 for Ullvåls smågutter i årets NM-finale i Bandy.

DRAMMEN: Flomlysene var tent i det Ullevåls småguttelag, med favorittstempel, entret isen i Drammen lørdag ettermiddag. Men det skulle vise seg å bli tøft. I første omgang var de ikke helt med, og til pause viste stillingsuret 5-1 favør Mjøndalen.

– Dette var en målsetning vi satte oss allerede for tre år siden, så samlet sett så er vi veldig godt fornøyd med lagets prestasjoner denne sesongen. I det vi slo Stabæk i semifinalen, har vi kvalifisert oss til å spille verdenscup i Sverige til høsten, forteller Johnny Gadderud som sammen med Erik Audun Sørensen trener småguttelaget.

Til høsten reiser guttene til Bollnäs i Sverige hvor de skal kjempe mot de beste lagene fra Russland, Finland og Sverige.

Revansjesugne

Skuffelsen var stor like etter dommeren hadde blåst av matchen.

– Det er ikke til å legge skjul på at vi hadde et lite favorittstempel i forkant av kampen, forteller Timian Strømdahl Fossli som scoret Ullvåls tredje mål.

Lagkamerat Jesper Gadderud legger optimistisk til:

– Det at vi taper i dag betyr bare en ting, nemlig at vi er enda mer revansjesugne neste sesong. Da skal vi vinne!

Les også: Ullevål-trio til junior-VM

Anspente

– Det var nok litt høyt spenningsnivå i forkant av kampen, og i første omgang blir vi veldig passive, sier trener Johnny Gadderud.

I andre omgang kom laget mer inn i kampen, noe som ganske umiddelbart ga uttelling i form av flere scoringer.

– Andre omgang er mer slik vi ønsker å spille, og guttene glemmer litt hva som står på spill og slipper seg mer løs, forklarer Gadderud. 

Det hele kulminerte i et nervepirrende siste spilleminutt. Da det gjensto bare ett minutt av kampen, satte Ullevåls Erik Audun Sørensen inn lagets fjerde mål. Selv om guttene presset på helt til dommeren blåste av, så hold det ikke. Det ble sølv i stedet for gull i år.

Godt fornøyd med sesongen

Tap i finalen til tross; laget har all grunn til å være fornøyde med årets sesong, noe trenerduoen også kan bekrefte at de er.

– Vi blir kretsmestere i Oslo og Akershus, hvor vi vinner 7 av 7 kamper. I NM-serien taper vi finalen men avslutter likevel sesongen med en målforskjell på 126-21. Det har vi all grunn til å være fornøyd med, sier trener Sørensen.

Det ligger ikke an til noe lat sommerfeire for de unge spillerne. 

– Allerede 31.mars starter vi med barmarkstrening og forberedelser til kommende sesong, sier Sørensen.

– Nesten samtlige av guttene på laget har Bandy som førsteidrett og veldig mange av dem skal på bandyleir i Sverige til sommeren.

Gadderud legger til at det er viktig med en god utviklig i det unge laget, og at veldig mye kan skje på et halvt år.

Om den harde treningen har gitt resultater får vi kanskje svar på i oktober, det er da guttene skal til Sverige for å kjempe mot de beste lagene i verden innenfor sin aldersgruppe.

Les også: Aleksander herjer i både bandy og fotball

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere