RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tapte sak mot Nordberg skole


Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto
Jenta (13) skadet seg under en idrettsdag på Nordberg skole, men retten ga henne ikke medhold i at skolens ansatte opptrådte uaktsomt. Nå må jenta betale kommunens saksomkostninger.

NORDBERG: En 13 år gammel jente ble påført varig ryggskade under en høydehoppkonkurranse på Nordberg skoles idrettsdag i juni 2003.

Vått og glatt

Jenta og hennes familie reiste i 2008 søksmål mot Oslo kommune med krav om erstatning. Saksøker mente at de ansvarlige lærerne opptrådte uaktsomt i forbindelse med høydehoppingen, fordi det hadde regnet samme dag og kunstdekket der høydehoppene skulle gjennomføres var vått og glatt, og at jenta skled på grunn av dette.

Lærerne burde her ha hatt rutiner for å sjekke friksjonen, mener jenta.

Må betale 50.000

Oslo tingrett har frifunnet Oslo kommune. «Etter en helhetsvurdering av forholdene slik det etter bevisførselen må legges til grunn at det var, sammenholdt med den risiko som må aksepteres ved gjennomføring av aktiviteter for barn og unge, er det er rettens syn at lærerne her verken skulle eller burde ha handlet annerledes» heter det i dommen.

Retten har dømt jenta til å dekke Oslo kommunes saksomkostninger på over 50.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere