Gå til sidens hovedinnhold

Tapte slaget om vestkanten

FC Lyn hang med lenge i kampen på grunn av en strålende Eddie Gustafsson, men Stabæk klarte til slutt å få to scoringer og vant 0-2 på Ullevål.

kunne slappe av mellom kanonadene fra Stabækspillerne. her med Tommy Berntsen og Veigar Pall Gunnarson i forgrunnen.

skapte litt, men klarte ikke få den scoringa de trengte. I stedet for doblet Stabæk ledelsen på overtid.

fikk til noen gode skudd, men ingen var nære kassa.

ULLEVÅL STADION: Den første omgangen besto i all hovedsak av strålende angrepsspill av Stabæk og enda bedre redninger av Lyns sisteskanse, Eddie Gustafsson. Den svenske keeperen har flere bunnsolide redninger og er bortimot det eneste som holder Lyn inne i kampen.

Tidlig i andre omgang finter Veigar Pall Gunnarson seg fri inne i feltet og skyter. Gustafsson redder nesten selvfølgelig, men på returen dukker nesten like selvfølgelig Daniel Nannskog opp og sender gjestene i føringen.

Lyn klarer å komme litt mer med etter scoringen, og skaper i alle fall halvstore sjanser, men får ikke pirket ballen i mål. 22 minutter før slutt setter trener Henning Berg inn superreserven Odion Ighalo sammen med Magnus Powell, uten at det hjalp stort.

Like før slutt dukker en annen innbytter opp, nemlig Stabæks andre svenske spiss, Johan Andersson. Han er alene inne i feltet og avgjør kampen med en vakker scoring.

- Eddies beste kamp

Etter kampen snakket alle om hvor lang tid Stabæk brukte på å score, og den viktigste grunnen var keeper Gustafsson. Selv synes han det var ekstra surt at det var Daniel Nannskog som klarte å overliste han på 0-1 scoringen.

- Det er ekstra surt at det er han galningen som scorer på meg, smiler Gustafsson som er god venn med den svenske kollegaen.

Eddie sier at han ikke har trent så mye den siste uken på grunn av skade, men at han var fornøyd med egen innsats. Trener Henning Berg var også veldig fornøyd med sisteskansen sin.

- Eddie spiller sin aller beste kamp idag. Han har spilt jevnt godt, men idag er han suveren, sier Berg.

- Stabæk er bedre enn oss

Henning Berg er ganske ydmyk etter kampen og summerer med at Stabæk var et bedre lag på Ullevål.

- De er veldig gode, og de har et bedre lag enn oss, sier han.

Etter Stabæks første scoring kom Lyn litt mer med, og Berg forklarer at det er naturlig.

- Vi legger om formasjonen etter scoringa, samtidig som at de ikke jager scoring like mye. Det gjør at vi kommer mer med, men vi mister ballen for lett offensivt, sier Berg.

Diego Guastavino kom inn for Lyn fem minutter før pause, og sleit med å få til spillet sitt. Han falt mye og ofte for lett, men skapte litt fremover.

- Guastavino trenger mer tid og trening for å lære norsk fotball, men han har spilt gode kamper for oss tidligere, avslutter Berg.

Kom ikke til EM

Kampens spiller, Eddie Gustafsson, fortalte at han var veldig skuffet over at han ikke ble med i EM-troppen til Sverige da han fikk beskjeden, men at han ikke hadde noen problemer med å motivere seg videre.

- Det var surt der og da, og det hadde vært gøy å være med, men det er opp til andre å bestemme hvem som får være med, sier svensken.

Han synes Lyn sto for mye rolig og spilte for vanskelig mot Stabæk fredag kveld, og er skuffet over at laget ikke klarer å trenge i gjennom Stabæk-forsvaret.

Gustafsson dveler ikke ved at han ikke ble tatt ut til EM, men avslører at han drømmer om å spille i en større liga i fremtiden.

- Selvfølgelig drømmer jeg om en større og bedre liga, men det får komme som det kommer, avslutter den karismatiske keeperen.

Neste hjemmekamp for Lyn er mot Vålerenga 1. juni.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot