*Nettavisen* Nyheter.

Tar affære på Rommensletta

Cricketsbanens brudd på reguleringsbestemmelsene blir nå oversendt kommunens ulovlighetsavdeling.

Plan- og bygningsetaten har fått nok av banerotet. Nå vanker det tvangsmulkt dersom det ikke ryddes opp.

ROMMENSLETTA: Lokalavisen Groruddalen har tidligere skrevet om cricketbanen på Rommensletta, og de kreative forsøkene på å utvide en bane som i utgangspunktet er for liten til cricket.

LES SAKEN! Går over streken

Flere beboere i området har reagert kraftig på oppmerking av banen over turveien og langt inn på borettslagets festetomt, mens andre har uttrykt støtte til cricketspillerne.

Svarfristen har gått ut

En ulovlig oppført treningspitch samt bruk av ulovlig parkeringsplass hører med under brudd på reguleringsbestemmelsene.

Idrettsetaten har lovet å følge opp saken, men ingenting skjer. Nå har svarfristen fra Plan- og bygningsetaten ( PBE) gått ut uten at Idrettsetaten har ryddet opp.

Pålegg og tvangsmulkt

Dermed kan det ende med at kommunen må bøtelegge seg selv.

- Vi kommer ikke til å vente veldig mange dagene nå før vi sender over saken til tilsynsavdelinga. Det vil sannsynligvis bli gitt et pålegg om fjerning av treningspitchen. Det kan også skje at man må ilegge tvangsmulkt, enten til Idrettsetaten eller cricketforbundet. Det er Idrettsetaten som har forvaltningsansvaret, og vi gjør ikke forskjell på private og kommunale aktører når det gjelder brudd på bestemmelsene, sier førstekonsulent i PBE Odd Iver Rånes.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.