*Nettavisen* Nyheter.

Tar ansvar for eget nærmiljø

vårt nærmiljø: F.V. Arne H. Waag, Hilde Roald, Toril Waag, Morten Brenna, Sahfana M. Ali, Laila Paulsen, Arne Pettersen, Øistein Flaten, Arild Andersson, Tor Holtan-Hartwig, Mona Bråten, Trine Johnsen, Sigurd Eide Pedersen, Gro Smedsrud, Willy Olsen, Jan Hauger, Liv-Jorunn Eriksen, Tore Helseth og Elin Sandaker.

I sommer skal 16 ungdommer rydde søppel og være ambassadører for en renere bydel.

Klikk på bildet for å forstørre.

SOMMERJOBB: Vebjørn, Eirik, Tala, Kaia, Simen, Kevin, Maria, Faisal, Gulnur, Ahmed, Yesin, Magnus, Bukky, Reshma og Ali Rida skal holde bydelen ren i sommer. Foto: FOTO: ØISTEIN FLATEN/STIFTELSEN HOLMLIA NÆRMILJØ

HOLMLIA: En rekke organisasjoner, frivillige, politiet og Rusken stilte i forrige uke opp da årets Vårt Nærmiljø-aksjon ble sparket i gang på Frivillighetssentralen.Vårt Nærmiljø startet på Holmlia for tre år siden og ble i fjor utvidet til å gjelde hele Bydel Søndre Nordstrand.

Første året fikk de åtte ungdommer fra bydelens sommerjobbprosjekt, i fjor fikk de tolv og i år skal 16 ungdommer i sving for å rydde søppel og drive forebyggende informasjonsarbeid gjennom hele sommeren.

Ambassadører

Ikke bare blir bydelen triveligere, men ungdommene vokser på oppgavene.

– Det å fremstå som ambassadører er viktig for ungdom, sier Arne Waag som er styreleder i Stiftelsen Holmlia Nærmiljø (SHN).

Det er stiftelsen som har ansvaret for koordineringen av organisasjonene, de kommunale etatene og enkeltpersonene som er knyttet til prosjektet.

– Dette har slått positivt ut, alle som deltar er veldig imøtekommende og jobber i fellesskap for et bedre nærmiljø, sier Øistein Flaten som er daglig leder i stiftelsen.

Vårt Nærmiljø-prosjektet får mye skryt for arbeidet de gjør for nærmiljøet.

– Gjennom disse to årene har vi klart å skape forståelse for at det er vi selv som må skape vårt eget nærmiljø. Jeg vil være en pådriver for å jobbe videre med Vårt Nærmiljø-prosjektet og skape en red, ryddig og trygg by, sa Rusken-general Jan Hauger fra Prinsdal.

– Det er bare dere som kan finne på noe så bra som dette, det er utrolig bra og noe jeg håper dere fortsetter med. Dere gjør en stor forskjell, sier stasjonssjef Gro Smedsrud ved Manglerud politistasjon.

Blir glade

I dag er mellom 15 og 20 organisasjoner tilknyttet prosjektet, i tillegg til et tett samarbeid med Bymiljøetaten, Rusken og politiet.

– Vi merker at folk i borettslagene er vant til å ha de rent og pent rundt seg, det er derfor en torn i øyet når fellesområder som forvaltes av kommunen forsømmes. Folk er glade når ungdommene går rundt og rydder opp, men det skal ikke bli hvilepute for de som har ansvaret, sier Øistein Flaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.