RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar ansvar på Vestbredden


Gjeteren Abdul Karim har mange historier å fortelle fra Vestbredden.
Gjeteren Abdul Karim har mange historier å fortelle fra Vestbredden.
Linda Nordby (29) fra Furuset vokter skoleveien til palestinske barn. Inntrykkene er mange etter snart fem måneder i Hebron.

HEBRON/FURUSET: Oppholdet har både vært lærerikt og utfordrende. Dette er litt annerledes enn hva man er vant til hjemme. Hverdagen her nede er tøff for veldig mange, sier 29-åringen på telefon til Lokalavisen Groruddalen.

Linda Nordby jobber frivillig for Kirkens Nødhjelp, og hovedoppgaven er å følge israelere og palestinere i deres hverdag. Hun rapporterer om brudd på menneskerettigheter til FN og tilbyr palestinske skoleelever beskyttelse gjennom sitt nærvær.

Barn blir trakassert

Vi står ved de israelske kontrollpostene og observerer. Elevene ved Cordoba skolen i Hebron må gjennom to kontrollposter hver dag, og her blir de ofte trakassert av både soldater og bosettere. Etter at vi kom til området føler de seg tryggere, og antall skoleelever har økt, forteller hun.

Den tøffe hverdagen til de palestinske barna setter tydelige spor hos hver enkelt, ifølge Nordby.

De blir traumatisert av trakasseringen. Barna er sky, og det er trist å se. De er hele tiden i forsvarsposisjon.

Satser internasjonalt

Linda Nordby har studert journalistikk i Wales og tatt utviklingsstudier på Høyskolen i Oslo. I fjor gikk turen til Brüssel, hvor hun jobbet som informasjonsmedarbeider for FN.

Etter endt engasjement i Belgia dro Linda Nordby videre til Hebron som ledsager i regi av Kirkens Nødhjelp.

I neste måned vender hun hjem. Men ikke for godt, forteller 29-åringen.

Målet er å fortsette i utlandet. Jeg vil jobbe med internasjonale spørsmål som fattigdom, internasjonal rett og menneskerettigheter. Det er dette jeg brenner for, sier hun.sitat_tekst

Linda Nordby

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere