RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar avstand fra valgfusk


Stemmefusk: Et forsøk på valgfusk ble oppdaget i et valglokale på Søndre Nordstrand. Det skal ha vært forsøkt å smugle ferdig kryssete lister for SV inn i avlukkene. 
Illustrasjonsfoto: Maren Bleskestad
Stemmefusk: Et forsøk på valgfusk ble oppdaget i et valglokale på Søndre Nordstrand. Det skal ha vært forsøkt å smugle ferdig kryssete lister for SV inn i avlukkene. Illustrasjonsfoto: Maren Bleskestad
Søndre Nordstrand SV ser alvorlig på at noen forsøkte å smugle forhåndsutfylte SV-lister inn i et stemmelokale i bydelen.

Søndre Nordstrand: Dette er helt uakseptabelt, uansett hvem som har gjort det. Vi har hatt saken opp i et styremøte, men det er ingen i Søndre Nordstrand SV som vet hvem som forsøkte å fuske. Vi tar dette veldig alvorlig og kommer til å ha fokus på dette fremover, sier Trine Dønhaug i Søndre Nordstrand SV.

Det var Østlandssendingen som fredag kunne melde om forsøket på valgfusk som skal ha funnet sted ved et valglokale i Bydel Søndre Nordstrand. I følge Kjetil Bjørnsrud, i bystyrets sekretariat, skal en listebærer ha forsøkt å smugle forhåndsutfylte stemmesedler inn i valglokalet og avlukkene med andre velgere.

Funksjonærer i valglokalet oppdaget forsøket og fikk stoppet det. Funksjonærene meldte så fra til bystyrets sekretariat som umiddelbart sendte meldinger til samtlige valglokaler for å advare mot mulig valgfusk.

Vi ser alvorlig på alle typer valgfusk, men siden han ikke klarte å gjennomføre forsøket, tar vi det ikke videre, sier Kjetil Bjørnsrud som heller ikke vet hvem listebæreren er.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere