*Nettavisen* Nyheter.

Tar barnehagedekning på alvor

Bydel Ullern jobber stadig frem nye prosjekter for å oppnå målet om full barnehagedekning i bydelen.

Ullern: Bydel Ullern jobber iherdig med å fremskaffe tomter og lokaler til nye barnehageplasser. Noen av prosjektene som ble lansert i 2004/2005 lot seg ikke realisere. Nå er to nye mulige prosjekter fremskaffet på henholdsvis Smestad sykehjem og i ledige kontorlokaler rett overfor Kjosejordet barnehage. Dette kan gi 40 til 50 nye plasser i et område i bydelen hvor etterspørselen er stor.
- Dette er prosjekter vi vil arbeide videre med. Vi ser mulighet for to midlertidige barnehageavdelinger på andre siden av veien for Kjosejordet barnehage. I første omgang er det snakk om en varighet av 12 til 24 måneder til et permanent prosjekt står ferdig. Dette vil eventuelt bli et tilbud for de med barn under 3 år, hvor behovet er størst. I starten vil det være snakk om 18 barn med mulighet for utvidelse. Det er utarbeidet en foreløpig mulighetsbeskrivelse og det skal ikke stå på oss for å få gjennomført prosjektet. Vi håper å kunne åpne avdelingene høsten 2006, sier leder av avdeling for barn og unge i Bydel Ullern, Siri Langeng.

Fin løsning

Styrer ved Kjosejordet barnehage, Yvonne Rosell, vil få ansvaret for de nye avdelingene.
- Jeg tror det blir en fin løsning. Her kan man gå på besøk til hverandre. Det blir spennende og utfordrende med flere barn under tre år. Dette er også praktisk for de mange foreldrene i området som har barn både over og under tre år. Vi er fra før en barnehage med godt renommé og et personale med god erfaring som vi kan bringe videre til en ny barnehage, sier Rosell, som har 30 års erfaring med å jobbe med barn.

Lagt listen høyt

Noen av de tidligere foreslåtte barnehageprosjektene har ikke latt seg realisere, mens andre har tatt vesentlig lengre tid å realisere enn forventet. Bydelspolitikerne har uttrykt bekymring for framdriften av planene for full barnehagedekning i bydelen.
- Det er en stor utfordring i at det er få kommunale tomter og bygg i bydelen. Vi har også lagt listen høyt for hva som er full behovsdekning. Når det gjelder en mulig barnehage ved Smestadhjemmet, så vil det ta noe lengre tid å etablere. Her er det flere hensyn å ta i forhold til brukerne av Smestadhjemmet, men vi ser muligheten av å få til en permanent barnehage med 3 til 4 avdelinger. Vi har en god dialog med ledelsen av sykehjemmet som stiller seg positiv til planene, sier Langeng.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.