RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar de unge på alvor


Fra konserten to dager før konfirmasjonen. Foto: Privat
Fra konserten to dager før konfirmasjonen. Foto: Privat
I Oppsal menighet står tre av fire døpte til konfirmasjon neste år. Det er ny rekord.

OPPSAL: På fire år har andelen døpte som velger å konfirmere seg i Oppsal menighet, nesten doblet seg.

Kapellan Kristine Setran tror mye av veksten skyldes at menigheten satser stort på konfirmantene. I tillegg til den tradisjonelle undervisningen kan konfirmantelevene velge et valgfag som er musikk eller sport og villmark.

På alvor

Jeg tror at vi lykkes fordi ungdommene blir tatt på alvor og at ryktet om det går, sier kapellan Kristine Setran.

Hun sier at lederne er nøye med å møte de unge på en relevant måte.

Og jeg håper de merker vi synes det er morsomt å være sammen med dem. Vi synes vi er ekstremt privilegerte som får bli kjent med denne aldersgruppen. Ungdommene er hyggelige, høflige og morsomme å være sammen med og de gir mye energi, sier Setran.

Stor satsing

Årets kull ble konfirmert søndag 14. september. To dager før hadde de av konfirmantene som fordypet seg i musikk en kjempekonsert i kirken. Menigheten leier inn proffe instruktører i dans, musikk og for band.

Det er også gledelig at mange konfirmanter vil bli med videre i menighetens arbeid som ungdomsledere. Det betyr mye for oss å ha med unge forbilder, sier Setran.

Hvorfor er det så viktig å få med de unge?

Konfirmasjon har vært en viktig del av kulturen vår. For menigheten er det en unik mulighet til å treffe et helt årskull, og vi kan få ungdommen i tale, samtidig som vi presenterer vårt budskap. Ved å bli kjent med ungdommene blir vi mer "up-to-date" og vi blir en bedre kirke når vi kjenner til hva som rører seg blant de unge.

Blir sett

Setran forteller at mange konfirmanter finner seg svært godt til rette i kirken.

Jeg tror det overrasker dem at de kan føle seg hjemme her når de møter oss utenfor de tradisjonelle kirkelige handlingene. Vi har noe å tilby ungdom, kirken er ikke bare for gamle damer med grått hår.

Hvordan er dere relevante?

Mange har med seg en barnetro hjemmefra, som de kanskje ikke tar frem så ofte. Vi snakker om at Gud er noe vi kan forholde oss til og hvordan vi kan be eller lese i Bibelen.

Hvorfor er det så viktig?

Vi ser at noen sliter, og da prøver vi å fortelle at Gud er nær i hverdagen, også når ting er vanskelig. I undervisningen snakker vi om hva kristendom handler om, på en enkel og relevant måte, sier Kristine Setran.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere