RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar deg med på tur til skjulte skatter!


SPENNENDE: Sognsvannsområdet er fullt av kulturminner.
SPENNENDE: Sognsvannsområdet er fullt av kulturminner. Foto: ARKIVFOTO
Sogn Kultur- og Historielag lanserer temaheftet og kulturkart over «kulturminner i Sognsvanns-området», og inviterer på kulturminnevandring 11. september.

SOGNSVANN: Lanseringen av «Før og nå 2011» skjer på Den norske kulturminnedagen, klokken 11.00 søndag 11. september, med oppmøte nedenfor bommen ved Sognsvann, og heftet er gratis.

Del på Facebook

Kulturminnevandring

Deretter blir det kulturminnevandring fra Sognsvann til «Jøssingbakkene/Kollbakkene» i Maridalen. Vandringen er et samarbeidsprosjekt mellom Sogn Kultur- og Historielag og Nordberg Rotaryklubb.

LES OGSÅ: Her hoppet Koll-hopperne i skjul for tyskerne

– Vi går langs Sognsvann til Stranden. Derfra til steinbrudd og videre til «Jøssing»/Kollbakkene i Skjervenåsen. Retur langs den gamle Ankerveien til Nedre Blanksjø med muligheter for kjøp av mat og drikke. Deretter til Svenskemuren, nær Svartkulp, og videre til Sogn gruve. Turen slutter ved Riksarkivet. Underveis orienteres vi av foredragsholdere. Hele turen tar vel fire timer, med en gangtid på cirka tre timer, sier Mette Breder i Sogn Kultur- og Historielag.

Har markert 77 kulturminner

Sognsvannsområdet er et unikt kulturminneområde. Kulturminnene er relativt lite kjent. Sogn Kultur- og Historielag har derfor utarbeidet temaheftet med kart, som beskriver 77 kulturminner supplert med fotografier og tegninger.

Kultur-minnene er GPS-plassert slik at også moderne stifinnere kan bruke kartet.

Foredragsholdere på vandringen søndag er lokalhistorikerne Tor Børsting og Helge Haakenstad og geolog Thor Løken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere