RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar deg på fersken på vei hjem fra nachspiel

Endte festen med et nachspiel ut i de små timer, bør du passe på når du skal hjem igjen. Walk of shame-politiet kan «arrestere» deg.

OSLO: Du blir neppe lagt i håndjern og kastet på glattcelle grunnet en fuktig bytur, men avbildet dagen derpå kan du bli. Kjennetegnet for å bli avbildet er kroppsholdning og klesstil.

– Vi kjører rundt på Oslo-vest , gjemmer oss i bakgater og knipser bilder av jenter som bærer tydelig preg av å komme rett fra nachspiel. Og vi holder oss til knutepunktene der det er mye mennesker og trafikk, som for eksempel Solliplass, Majorstuen og Bislett, sier «Rune» til dittOslo.

Del

Walk of shame-politiet er Norges første og eneste blogg hvor tre gutter fra Oslo hiver seg i bilen hver søndags morgen, for å ta bilder av slitne jenter i stiletthæler i 14 minusgrader. Og bildene blir lagt ut på bloggen.

– Vi legger bildene ut på bloggen vår, men vi avslører aldri med fullt gjenkjennelig ansikt. Ansiktet blir sladdet, forteller de.

Hva syns du om Walk of shame-bloggen? Kommentér under.

Sjekk ut Walk of shame.

Anonyme

Gutta understreker viktigheten av anonymitet, og selv vil de ikke stå frem med hverken bilde eller navn. Like mye som de ikke ønsker å avsløre andre, vil de heller ikke avsløre seg selv.

– Vi vil holde dette skjult fordi vi ikke ønsker å bli fremstilt som «det ansiktet» som driver med dette.

Gjør det ingen tør å gjøre

Det var i januar gutta startet bloggen. Idéen om en slik blogg kom en tidlig søndags morgen da «Rune» var på vei til jobb:

– Det slo meg at dette var en morsom ting å formidle videre når jeg så jenter på trikke- og taxiholdeplasser, forteller han.

For Walk of shame-politiet handler det om å dekke det norske utelivet før det er ferdig, og få tak i jentene som skiller seg mest ut, nemlig «sjampisjentene». Utfordringen for jentene er å ikke bli spottet!

Osloguttene i begynnelsen av 20-årene mener de kun gjør det ingen andre tør å gjøre.

Ren samvittighet

– Vi tror det er mange som har tenkt på dette, men ikke turt å gjøre det, så nå gjør vi det.

Og samvittigheten er det ingenting å si på for gutta. Den er i følge dem selv «ren som snø»:

– Vi tar jo forhåndsregler, og ingen som blir avbildet er gjenkjennelig, men vi tenker egentlig ikke så mye på hvordan disse jentene føler om det. Moralen er ikke akkurat på første plass selv om vi likevel bryr oss. Men vi må jo gjøre dristige ting i livet og satse litt, mener de.

Hvis noen likevel kjenner seg igjen på bloggen, understreker guttene at de fjerner bildet dersom de får henvendelser om å gjøre dette.

God respons

Bloggen har på veldig kort tid fanget oppmerksomheten til 1500 lesere om dagen, og 45.000 treff. Responsen har vært positiv:

– Vi får mye positiv respons både på mail og gjennom kommentarer på bloggen. Mange mener at vår blogg er en blogg med mening, forteller de.

Bloggerne syns det de gjør er ganske så harmløst, men ikke all respons har vært like god:

– Det har jo hendt at vi har fått hevendelser fra gutter som mener det er damen deres som er avbildet på bloggen. Det har jo selvsagt skapt litt diskusjoner om utroskap.

Ingen blottlegging av kroppsdeler

Men gutta har også grenser for hvor dristige bilder som blir lagt ut:

– Når det kommer til blottlegging av kroppsdeler, sier det stopp.

For bilder får de i massevis. Ikke nok med at det er stor trafikk på Facebooksiden deres, kan privatpersoner også sende inn egne bilder til guttas Walk of shame-mail.

Fremtidsutsiktene med bloggen er uklart, men en ting er hvertfall sikkert:

– Vi holder det gående til sommeren hvertfall. Det er da jentene er mest blottlagt og eksponert, avslutter de.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere