RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar én dag av gangen

Onsdag 6. september åpnet den andre "Bydelsrusken" i rekka. I fjor var ryddeaksjonen en suksess i bydel Grünerløkka.

GRÜNERLØKKA: Bydelsrusken er et sysselsettingstiltak som skal gi mennesker som har hatt det tøft, en ny sjanse til å klare seg selv.
Bydelsdirektør i Grünerløkka, Heidi Larssen, fungerende bydelsdirektør i St. Hanshaugen, Sven Bue Berger, samt byråd for sosiale tjenester Sylvi Listhaug var noen av dem som glitret med sitt nærvær under åpningen i Mangelsgården forrige uke.

Bygd på suksess

Ingen av brukerne var tilstede. Heller ingen interesserte har meldt seg i forkant av åpningen, men prosjektleder for Bydelsrusken Grünerløkka, Øystein Rydland, tror interesserte melder seg etter hvert.
Vi ser at den første "Bydelsrusken" i Grünerløkka var en suksess. Her var det 30 tiltaksplasser, og i dag står folk i kø for å få komme inn der. I tillegg har vi ulike snekkergrupper med åtte plasser i hver. Disse er det stor pågang til, sier han. Det viktigste er at de vet at vi er her. At de kan komme til oss og få jobbe, få en ny start.
Og en ny start skal de få under ledelse av to glade menn i signalgule arbeidsdresser med erfaring fra Bydelsrusken på Grünerløkka. Roy Larsen og Frode Brenna er klare for å gi de nye arbeiderne en rolig start.
De har ikke har vært i arbeid på lenge, så det er klart vi skal ta det rolig. Det blir ikke noe stress og kjør her, forsikrer Frode.
Roy skyter inn: Dette blir jo helt nytt, både for dem og for oss som ledere.

Ingen kjære mor...

Men byrådssekretær Jøran Kallmyr er strengere. Det blir ingen "kjære mor" for sosialhjelpsmottakere som ikke vil jobbe.
Mange er negative i begynnelsen, men så går det seg til etter hvert. Nå stilles det krav til sosialhjelpsmottakerne. Man skal gi noe tilbake, enten gjennom jobb, deltakelse på norskkurs eller gjennom å vise en plan over hvordan man skal styre privatøkonomien, sier Kallmyr.
Oppfyller ikke søkerne kravene, blir støtten minimert. Dette ser ikke byrådssekretæren noe problem ved.
Vi kan jo ikke sulte folk. Men ifølge vilkårsparagrafen i Sosialtjenesteloven skal det stilles krav til sosialhjelpsmottakerne. Og det gjør vi, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere