RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar et krafttak mot kreft

Årets Krafttak mot kreft er i full gang og i helgen kan du bidra som bøssebærer.

HOLTET: - Bøssebærere kan melde seg på Holtet Conditori på lørdag fra klokken 14 til 18, sier Mette Marie Ege som er Kreftforeningens lokale ildsjel.

Hun har hatt kreft selv og flere i familien har hatt kreft. Hun har engasjert seg veldig i kreftsaken og står også i år bak den lokale bøsseaksjonen på Holtet.

Innsamlingsaksjonen går i hele uke ti og elleve. I fjor samlet sju bøssebærere inn hele 29.000 kroner på noen timers innsats, og Mette Marie Ege håper mange melder seg i år.

- Dette er en viktig sak og noe som kommer alle til gode, sier Mette Marie Ege.

Trenger mer forskning

Pengen som samles inn i årets aksjon går til forskning på kreftformer som få overlever. Omfattende kreftforskning gjennom mange år har ført til at 2 av 3 kreftrammede overlever. Det er imidlertid store forskjeller i overlevelse, avhengig av kreftform.

- Mens noen kreftformer har rundt 90% overlevelse, befinner andre seg i motsatt ende av skalaen. Her finner vi blant annet kreft i bukspyttkjertel, lunger og spiserør. De tre kreftformene tar nesten 3000 liv i Norge – hvert år. Nå er det på tide å øke kreftforskningen innenfor disse områdene, skriver Kreftforeningen på sine hjemmesider. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere