RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bøssebærer:Teddy Kjendlie. Foto: Sara Sægrov Ruud
Bøssebærer:Teddy Kjendlie. Foto: Sara Sægrov Ruud

Tar et tak mot kreft

Teddy Kjendlie fra Mortensrud er bøssebærer i årets Krafttak mot kreft og han oppfordrer alle til å åpne lommebøkene for en god sak.

MORTENSRUD: Nå er det et halvt år siden tv-aksjonen, så jeg håper folk vil støtte denne gode saken, sier Teddy Kjendlie fra Mortensrud.

Mer sammensatt

Pengene som samles inn i årets krafttak mot kreft skal gis til forskning med fokus på eldre med kreft. Ifølge Kreftforeningen er seks av ti kreftpasienter over 65 år, mens behandlingen er tilpasset yngre mennesker. Det trengs mer kunnskap om hvorfor eldre får kreft og hvilken behandling som virker best på dem. Eldre mennesker har ofte et mer sammensatt sykdomsbilde, og det trengs mer kompetanse på hvordan forskjellige medisiner virker sammen.

Ble syk

Kreft er en folkesykdom, og samtidig ser vi at prognosene i dag i mange tilfeller er bedre enn de var før. Men det er fortsatt mye å finne ut av, sier Teddy Kjendlie, som mange kanskje kjenner som bydelspolitiker for Høyre i Søndre Nordstrand. Han mistet selv sin mor i kreft for noen år siden, og fikk selv påvist nyrekreft i sommer. I fjor høst måtte han fjerne en nyre, og er nå jevnlig til etterkontroll.

Jeg fikk meg en skikkelig støkk, sier Kjendlie om det å bli syk, og sier samtidig at han nå er ved godt mot.

Folkesykdom

Årlig får 24 000 nordmenn en kreftdiagnose, og tallet er økende fordi levealderen øker.
Når man selv har opplevd noe slikt er det veldig positivt å få bidra med noe tilbake, sier bøssebærer Teddy Kjendlie.
Dersom du selv kan tenke deg å hjelpe til med innsamlingen er det mulig å bli bøssebærer ved å henvende seg til Kreftforeningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere