*Nettavisen* Nyheter.

Tar grep for bomiljøet

Fredrik Winger, Simon Rønneberg, Siv Østlund og Baard Kristiansen, som representerer borettslagene på Ammerud, og Habib Tahir fra Ammerudklubben, med flere, har gått sammen for å engasjere store og små beboere på Ammerud til å bedre sitt eget bomiljø. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad

Beboere i Oslos største borettslag, Ammerudlia, har nå en gylden mulighet til å bedre sitt eget bomiljø.

AMMERUD: En liten gruppe lokale ildsjeler i Ammerudlia borettslag har tatt lederansvar.

Nå håper de at noen av borettslagets ca. 3000 beboere velger å bli med på å gjøre bomiljøet i Oslos største borettslag bedre.

Negative tendenser

Barne– og ungdomskomiteen Ammerudlia (BUKA) ble nylig startet av styret i borettslaget for å bedre bomiljøet i området.

– Det har vært en del problemer i miljøet for barn og unge her, med mobbing og tendenser til voldsepisoder. Det ønsker vi å gjøre noe med ved å engasjere barn og unge selv i arbeidet med å bedre det, sier Fredrik Winger i BUKA.

Komiteen har nå inngått samarbeid med Apalløkka ungdomsskole og barneskolen på Ammerud, samt Ammerudklubben, slik at kreftene jobber sammen.

Første tiltak på plakaten er ruskenaksjon 8. mai. Da håper komiteen at flest mulig barn kommer.

– Etter mange år i dvale vil vi vekke opp igjen den gode tradisjonen vi synes det er at barn selv kan bidra til å få det bedre rundt seg, sier Fredrik Winger.

BUKA ber foreldrene gå foran med et godt eksempel.

– Vi ønsker å ha foreldrene ut for å hilse på andre voksne og snakke med hverandre. Det er viktig at vi blir kjent med foreldrene til hverandres barn, sier Siv Østlund.

Rusken blir nå det første arrangementet BUKA arrangerer.

– Det viktigste er ikke først og fremst at det blir ryddig, men at dette er første steg på veien til å engasjere de unge, sier Winger.

Vil ha med unge

BUKA håper noen av de unge etter hvert selv vil delta i komiteen. I tillegg har de en rekke andre planer, slik som sommerfest, leksehjelp, friluftsarrangementer og vil utøve politisk press for å få et større fokus på barn og ungdoms levevilkår.

Ruskenaksjonen starter klokken 17.00, tirsdag 8. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.