RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tar grep i Linderudkollen


Medlem av bystyrekomiteen Maren Malthe-Sørenssen (H) og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) sier Høyre skal gjøre alt de kan for at reguleringsplanen for Linderudkollen blir vedtatt. I bakgrunnen ligger Linderudkollen hoppsenter.
Medlem av bystyrekomiteen Maren Malthe-Sørenssen (H) og byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H) sier Høyre skal gjøre alt de kan for at reguleringsplanen for Linderudkollen blir vedtatt. I bakgrunnen ligger Linderudkollen hoppsenter. Foto: FOTO: Vemund Sveen Finstad
Nå er et etterlengtet løft for Linderudkollen ett skritt nærmere. Høyre går inn for en kraftig oppgradering.

LINDERUDKOLLEN: Onsdag 8. februar ble det i byutviklingskomiteens møte behandlet en reguleringsplan for å utvide skianlegget på Linderudkollen, et populært skiområde som brukes blant annet av Kjelsås IL.

Reguleringsplanen gir rom for lengre og bredere skiløyper med lys, for klassisk og skøyting i begge retninger, ny skistadion og utvidelse av parkeringsplassen til dobbel kapasitet.Fra byutviklingskomiteen skal planene behandles videre i bystyret før Fylkesmannen i Oslo og Miljøverndepartementet står for tur. En avklaring vil mest sannsynlig foreligge i løpet av 2012.

LES OGSÅ: Positiv stemning rundt nytt skianlegg

Et gode for Oslo

Prosjektet er anbefalt av byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen (H), og Høyres gruppe sier de skal gjøre alt de kan for at planene blir vedtatt.

– En utvidelse vil være et gode for Oslo som by og idretten, og vil kunne brukes som et eksempel til etterfølgelse, sier han.

Folke Fredriksen ser gjerne en oppmykning av Markaloven i fremtiden, slik at randsonene enklere kan reguleres til idrettsformål.

– Jeg håper Miljøverndepartementet kjenner sin besøkelsestid og godkjenner disse planene, sier han.

Svært positive

Bystyremedlem og medlem av byutviklingskomiteen, Maren Malthe-Sørenssen (H) sier reguleringssaken for Linderudkollen er et tiltak de i partiet er svært positive til.

– Jeg var selv ofte på Linderudkollen som barn, og jeg er sikker på de nye planene vil gjøre området enda flottere og mer attraktivt for mange i Groruddalen. Det strømmer til med barn som ønsker å gå på ski her, både for hygge, mosjon og konkurranse, og da må vi sørge for å utvide, slik at det blir plass til alle som vil bruke anlegget, sier hun.

Ifølge Malthe-Sørenssen vil anlegget bli bedre tilgjengelig, med flere parkeringsplasser, og det vil bli bedre egnet for skiidrett i en forlenget sesong, ettersom forslaget innebærer bruk av snøkanoner fra 1. november til 1 april.

Men om planene kan gjennomføres forutsettes det at alle politiske instanser godkjenner reguleringsplanene.

Roser Kjelsås IL

Malthe-Sørenssen sier Høyre gjerne vil rose Kjelsås idrettslag og alle andre som har jobbet iherdig for at planen skulle bli realisert.

– Vi vil jobbe for at saken skal bli godkjent både i bystyret og hos Miljøverndepartementet. Dette er et flott tiltak som vil gi enda flere barn og unge i Groruddalen mulighet til å være aktive og få gode naturopplevelser, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere