RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rannveig Egge og Jarl Grønsveen foran bildene Egge bidrar med til utstillingen.
Rannveig Egge og Jarl Grønsveen foran bildene Egge bidrar med til utstillingen.

Tar Groruddalen på kornet

At fotografene som har bidratt til utstillingen "Konstraster i Groruddalen" er amatører, kan være litt vanskelig å tro.

GRORUD: Dette er fotogruppa på Steinbruddet sin andre utstilling siden de startet opp tidlig i våres. Alle fotografene er fra Groruddalen, og har variert erfaring, men alle har til felles at de er interessert i foto og gjerne vil lære mer.

Leder i Steinbruddet fotoklubb, Jarl Grønsveen, forteller at fotogruppas medlemmer dekker hele spekteret fra å være et par og tjue år til seksti pluss. Han har selv vært hobbyfotograf i mange år og er imponert over nivået på bildene.

- Vi har allerede solgt tre bilder bare en time etter at utstillingen åpnet, så det er jo klart at disse bildene er noe om folk i Groruddalen identifiserer seg med og kjenner seg igjen i, sier Grønsveen.

Tema for utstillingen, "Kontraster i Groruddalen", er velvalgt både fordi det gir stor kunstnerisk frihet, og fordi alle fotografene har en tilhørighet til Groruddalen.

- Det ligger ikke så mye bak temaet annet enn at kontraster er et svært vidt begrep. Dermed kan hver fotograf selv definere og tolke dette som de vil, og slik får vi mange forskjellige og veldig fine bilder, sier Grønsveen.

Tidskontraster

En av utstillerne på Steinbruddet som tidlig fikk solgt et av bildene sine, er Rannveig Egge. Hun har holdt på som hobbyfotograf i mange år, men dette er hennes første utstilling.

- Da tema for utstillingen viste seg å bli kontraster, prøvde jeg å finne det som står som mest kontrastfylt for meg, sier Egge, som derfor har lagt vekt på gamle bygninger og konstruksjoner i møte med nye, moderne bygninger og teknologi.

På bildene hennes ser man blant annet gamle Ammerud gård med en stor kontorbygning som har vokt opp i bakgrunnen og skyggelagt den gamle gårdsperlen. Et annet motiv viser den eldste bua i Groruddalen fra 1790, mens en rutebuss kjører over kontruksjonen i full fart.

- Hva tror du er grunnen til at dere allerede har solgt tre bilder fra utstillingen?

- Jeg tror groruddalsbeboere liker motivene fra dalen, og man kjenner seg igjen på stedene, samtidig som kontrastene i alle bildene her på utstillingen kommer veldig tydelig fram og tar Groruddalen litt på kornet, sier Egge.

Mørkerom

En av ildsjelene som dro i gang fotogruppa, men som på grunn av lite tid har trukket seg litt tilbake, er Jon Merg. Han forteller at selv om utstillingen bare har vært åpen i litt over en times tid når lokalavisen er på plass, har de allerede rukket å sanke masse gode tilbakemeldinger på utstillingen.

- Det er moro at folk kan komme å se hva vi har utrettet i fotogruppa. Vi er fortsatt relativt nye, så vi har ikke kommet så langt med fotokurs og slike ting ennå. Men vi har planer om å skaffe oss mørkerom i kjelleren, og det er en god del folk som har sagt at de ønsker å donere bort utstyr til dette, sier Merg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere